ผู้เขียน หัวข้อ: 10 อันดับเกมส์ดีที่โลกควรรู้จัก ช่วยฝึกสมอง เด็กเล่นได้ไม่รุนแรง  (อ่าน 315 ครั้ง)

0 สมาชิก และ 1 บุคคลทั่วไป กำลังดูหัวข้อนี้

19-12-2017 , 12:54:15
 • Full Member
 • ***
 • กระทู้: 223
  • ดูรายละเอียด

10 อันดับเกมส์ดีที่โลกควรรู้จัก ช่วยฝึกสมอง เด็กเล่นได้ไม่รุนแรง
เกมส์ขนาดเล็กใครว่าไม่สนุก มาดู 10 เกมส์คอมพิวเตอร์ดีที่เด็กเล่นได้ผู้ใหญ่เล่นดี ช่วยฝึกความจำ การวางแผน การแก้ปัญหาในเวลาจำกัด แถมไม่เป็นพิษเป็นภัย ไม่กระตุ้นความรุนแรง ไว้เล่นเวลาว่างๆคลายเครียด ไม่ต้องเล่นจนหามรุ่งหามค่ำ เพราะเป็นเกมส์ขนาดเล็ก ไม่ต้องใช้เวลามาก

Egg Vs Chickenเกมส์ง่ายๆแต่เร้าใจ ผู้เล่นเป็นไข่ ผู้เล่นต้องต่อสู้กับอำนาจของไก่ แต่สู้ไม่ได้ในยุคปัจจุบัน จึงต้องย้อนเวลากลับไปในอดีต เพื่อหาทางเอาชนะไก่ให้ได้ วิธีการที่ไข่ใช้สู้กับไก่ก็ไม่เหมือนใคร โดยเราจะต้องเรียงไข่ให้ชิดกำแพงด้านที่ใช้ต่อสู้และจะต้องเป็นไข่สีเดียวกัน 3 ฟองขึ้นไป เพื่อนำมาใช้เป็นอาวุธ เอาไว้ยิงโจมตีไก่ที่จะเข้ามาเจาะกำแพงของเรา ยิ่งถ้าเราสามารถเรียงไข่สีเดียวกันไว้มากเท่าไหร่ก็ยิ่งทำให้พลังโจมตีมากขึ้นเท่านั้น แต่ศัตรูของเราก็ไม่ใช่หมูๆนะจ๊ะ (เพราะมันเป็นไก่) ไก่บางชนิด เช่นไก่เพลิงสีแดงที่ต้องยิงไข่หลายนัดถึงจะตายหรือต้องใช้ไข่สีน้ำเงินพลังนำแข็งที่มันแพ้ทางจึงจะชนะมันได้ง่ายชึ้น นี่ยังไม่รวมไปถึงไก่หัวหน้าที่ต้องยิงกันจนไข่ขาดตลาด ก่อนที่มันจะเจาะกำแพงทะลุไม่อย่างนั้นก็จบเกมส์ ประโยชน์ของเกมส์ Egg Vs Chicken คือเราต้องวางกลยุทธมในการเรียงให้ไข่ให้ถูกต้องและให้มันมีพลังโจมตีสูงที่สุด

Out Of Your Mindเราต้องรับบทเป็นนักบำบัดสุขภาพจิตที่ต้องล้างความทุกข์ของคนไข้ออกไป การล้างความทุกข์ที่ต้องลงลึกเข้าไปถึงในจิตใจ เพื่อหาต้นเหตุที่ทำให้ไม่สบาย แล้วใช้สายพลังจิตจับต้นเหตุความทุกข์ออกมา แต่ความทุกข์มันก็ไม่ได้หายไปง่ายขนาดนั้นมันจะทิ้งร่องรอยไว้ภายในจิตใจของคนไข้ด้วย เราจึงต้องใช้สายพลังจิตดึงร่องรอยของมันออกมาด้วยการล้อมกรอบมัน ซึ่งสายพลังจิตที่ใช้จับความทุกข์จะต้องเป็นสีเดียวกับความทุกข์นั้นด้วย เกมส์ Out Of Your Mind จะช่วยฝึกให้ผู้เล่นช่างสังเกตและสามารถมองรายละเอียดโดยรวมอย่างรอบคอบมากขึ้น

Shopping Maniaในเกมส์ Shopping Mania ผู้เล่นจะรับบทเป็นพนักงานห้างแสนขยันที่อยู่ในร้านของในห้างแสนโหด หน้าที่ของผู้เล่นคือการจัดเรียงของลงในตะกร้าของลูกค้าให้ได้มากที่สุด ก่อนที่ลูกค้าจะโมโห แล้วของจะวิ่งตกสายพานไป ดูไปดูมาเกมส์ Shopping Mania นี้ก็คล้ายกับเกมส์ Tetris แต่เกมส์นี้ท้าทายกว่าตรงลูกเล่นของเกมที่สามารถเพิ่มคะแนนขึ้นได้หากวางสินค้าสีเดียวกับที่ลูกค้าต้องการ อีกทั้งยังมีความกดดันจากลูกค้ากับนายห้างจอมโหด เกม Shopping Mania ช่วยให้ผู้เล่นได้จัดลำดับความสำคัญของสิ่งที่เข้ามาในชีวิตในช่วงเวลาจำกัด

eetsเกมนี้ใครมีอายุหน่อยก็จะนึกถึงเกม Lemming เมื่อเกือบ 20 ปีก่อน เพราะแนวการเล่นคล้ายๆกัน ในเกม eets ผู้เล่นจะต้อคอยควบคุมเจ้า eets ให้ไปหาเป้าหมายด้วยอุปกรณ์ต่างๆ ที่ต้องเอาไปวางไว้ก่อนเริ่มเกม เช่นปลาวาฬจอมหิวที่สามารถดูดเจ้า eets แล้วพ่นเจ้า eets ให้ลอยสูงขึ้นไปได้ หรือเจ้าเม็ดสีเขียวที่เมื่อเจ้า eets กินเข้าไปจะทำให้มันขี้กลัวไม่กล้ากระโดดออกจากกรอบ เมื่อวางอุปกรณ์เสร็จก็สั่งให้เจ้า eets เริ่มเดินและผู้เล่นก็คอยวางอุปกรณ์ต่างๆให้ถูกจังหวะเพื่อให้เจ้า eets เดินไปถึงเป้าหมายโดยสวัสดิภาพได้ eets จึงเป็นเกมที่ช่วยให้ผู้เล่นวางแผนและคาดการณ์อนาคตและยังเพิ่มความตื่นเต้นด้วยการให้ผู้เล่นได้แก้ไขสถานการณ์เฉพาะหน้าได้อีกด้วย

Garden Defenseในเกมผู้เล่นรับบทเป็นองครักษ์พิทักษ์สวน ที่จะต้องป้องกันสวนจากกองทัพแมลงร้าย ที่จะเข้ามากัดแทะสวนของเรา วิธีการเล่นเกม Garden Defense คือ เราจะต้องใช้เงินที่มีมาซื้ออุปกรณ์ป้องกันที่เหมาะสมกับแมลงฝั่งศัตรู เช่น ตุ๊กตาเด็กยืนฉี่จะกำจัดแมลงที่เดินมาบนดินเท่านั้น เมื่อซื้ออุปกรณ์และจัดเรียงอาวุธฆ่าแมลงเรียบร้อยแล้ว จึงเริ่มปล่อยแมลงให้เดินผ่าน เล่นเกมนี้จบอาจเกิดความคิดดีๆในการทำสวนก็ได้ แถมยังฝึกการวางแผนให้เหมาะสมกับสถานการณ์ที่เกิดขึ้นด้วย

Professor Fizzwizzleเกม Professor Fizzwizzle นั้นจะว่าไปแล้วก็คล้ายกับเกมฮิตในอดีต The Bug Bunny แต่เกม Professor Fizzwizzle สนุกกว่าและสดใสกว่าด้วยสีสันของเกม ในเกมเรารับบทเป็น ศาสตราจารย์ Fizzwizzle ที่มีปัญหากับเจ้าหุ่นกระป๋องคู่ใจ จะต้องหาทางแก้ไข ซึ่งหน้าที่ของผู้เล่นคือจะต้องพาศาสตราจารย์ Fizzwizzle ผ่านด่านเข้าไปสู่ประตูทางออกของแต่ละด่านให้ได้ อุปสรรคที่ศาสตราจารย์ Fizz ต้องเผชิญ เช่นหลุมหรือช่องว่างต่างๆ ที่ศาสตราจารย์ Fizz ไม่สามารถผ่านเข้าไปได้ ต้องหาทางเอาลังไม้ไปวางอุดหลุมก่อนเพื่อให้สามารถเดินผ่านหลุมนั้นไปได้ หรือพื้นที่ที่เป็นก้อนน้ำแข็ง ถ้าเดินผ่านโดยไม่มีอะไรมากั้นระหว่างทาง จะทำให้ลื่นเลยจนตกเหวไป เกม Professor Fizzwizzle เป็นเกมที่ฝึกการใช้สมองอย่างสุดๆ เพราะผู้เล่นต้องมองภาพโดยรวมของแต่ละด่านและต้องคิดวิธีที่ต้องหาทางผ่านด่านไปให้ได้ ซึ่งมีด่านให้ฝึกสมองกันมากกว่า 230 ด่านกันเลยทีเดียว และ Professor Fizzwizzle

ก็ไม่ได้อยู่กับเราแค่เกมเดียว Charactor นี้ยังมีให้เห็นในเกมที่เราจะพูดต่อไป

The Amazing Brain Trainภายในเกม The Amazing Brain Train นั้นวิธีการเล่นนั้นแตกต่างจากเกม Professor Fizzwizzle อย่างสิ้นเชิง ตรงที่เกมนี้จะพารถไฟผ่านไปตามจุดแต้มคะแนนที่จะได้จากการเล่นเกมย่อยๆ ซึ่งภายในเกม The Amazing Brain Train ประกอบไปด้วย 15 เกมย่อยเช่น เกมย่อยให้ไออุ่นหมีโคอาล่า ซึ่งในด่านย่อยนี้ศาสตราจารย์ Fizz จะต้องหันกระจกสะท้อนไออุ่นไปที่ตัวโคอาล่าให้ครบทุกตัว จึงจะสามารถผ่านด่านได้ และมีเกมจดจำสิ่งของแล้วเลือกให้ถูกว่ามีสิ่งใดที่เข้ามาใหม่ เกมย่อยทั้งหมดจะจำกัดเวลาเล่นเพื่อให้ผู้เล่นได้คิดอย่างรวดเร็วที่สุด และเมื่อเล่นจบโปรแกรมจะสรุปผลการเล่นเกมย่อยนั้นออกมาและเทียบกับการเล่นในอดีตว่าเรามีพัฒนาการจากการเล่นครั้งที่แล้วหรือไม่ และคะแนนการเล่นเกมย่อยนั้นมีผลต่อการวิ่งของรถไฟอีกด้วย เกมของProfessor Fizzwizzle สามารถ Download ได้ที่ www.gnubbygames.com จ้า

Rocket Mania เกมต่อสายชนวนสุดมันเกมส์นี้เมื่อเล่นแล้วหยุดไม่ได้กันเลยทีเดียว เป้าหมายของเกม Rocket Mania นั้นก็ง่ายๆ เพียงแค่ต่อสายชนวนจากทางด้านซ้ายให้เชื่อมโยงไปถึงพลุที่อยู่ทางด้านขวาให้ได้จำนวนพลุตามจำนวนของแต่ละด่านตามเวลาที่กำหนดซึ่งในด่านหลังๆอาจจะต้องจุดพลุกันจนหมอกลง ยิงรัวกันยิ่งกว่าปืนของแรมโบ้ จนกว่าจะผ่านด่านไปได้ความยากของเกมอยู่ที่การวางสายชนวนว่าวางยังไงจึงจะจุดพลุได้หลายอันในการจุดชนวนครั้งเดียว

Airport Maniaในเกมนี้เราจะต้องจัดคิวการลงของเครื่องบินเพื่อไม่ให้เครื่องบินคอยอยู่บนน่านฟ้านานจนเกินไปและยังต้องดูแลการบำรุงรักษาเครื่องบินบนภาคพื้นดินอีกด้วย ไม่ว่าจะเป็นการพาเครื่องบินไปเติมน้ำมันส่งเข้าโรงซ่อมบำรุง หรือพาเครื่องบินไปหยุดพักเพื่อรอรับส่งคนจากท่าอากาศยาน นอกจากนี้เรายังสามารถ up grade สนามบินของเราให้ทำงานได้ไวขึ้นอีกด้วย เครื่องบินในเกมก็มีหลายประเภทไปตั้งแต่เครื่องบินใบพัดไปจนถึงเครื่องบินคองครอดที่มีความเร็วในการรับส่งคนแตกต่างกันไป และบางทีเครื่องบินก็มารอกันจนเต็มน่านฟ้า สร้างความกดดันให้กับผู้เล่นที่เป็นผู้บริหารสนามบินเป็นอย่างมาก

World Of Gooในเกม World Of Goo ผู้เล่นจะต้องจัดเรียงตัวละครที่มีชื่อว่า Goo ให้เรียงเป็นรูปร่างต่างๆ เช่นพยายามเรียงให้เป็นสะพานเพื่อต่อให้เป็นฐานให้ตัว Goo อื่นๆ วิ่งผ่านลงท่อไป หรือต่อตัว Goo เป็นฐานสูงขึ้นจนกว่าจะถึงท่อดูด แต่การต่อตัว Goo นี้ก็ไม่ได้สามารถต่อได้ตรงๆโดยไม่มีอุปสรรคใดๆ เพราะทุกครั้งที่เราต่อโครงสร้างน้ำหนักที่เพิ่มขึ้นจะทำให้รูปร่างของโครงสร้างเปลี่ยนแปลงไปได้ เช่น ผู้เล่นที่กำลังสร้างสะพานอยู่พอต่อไปได้ยาวขึ้นน้ำหนักจากตัว Goo ก็จะกดให้สะพานที่สร้างค่อยๆโค้งลง นี่ยังไม่ได้นับรวมแรงลงที่มีผลต่อการสร้างโครงสร้างต่างๆอีกด้วย เหมือนกับเกม World Of Goo นี้ ใช้การคำนวณทางวิศวกรรมมาใช้ร่วมด้วย และไม่น่าเชื่อว่าเกมที่สร้างสรรค์แบบนี้ใช้ผู้สร้างกันเพียง 2 คนเท่านั้น

แหล่งรวมบทความจัดอันดับ สารคดีประวัติศาสตร์ บทความสารคดีจักรวาลและดาวเคราะห์ บทความสารคดีสงคราม บทความสารคดีภัยธรรมชาติ บทความสารคดีชีวิตสัตว์ บทความสารคดีอาวุธทางการทหาร บทความสารคดีการจัดอันดับ บทความสารคดีวิทยาศาสตร์ บทความสัมภาษณ์คนดัง บทสนทนาปัญหาเศรษฐกิจ บทสนทนาประเด็นข่าวร้อน เรื่องราวน่ารู้ ความรู้ทั่วไป สังคม เศรษฐกิจ การเมือง ไลฟ์สไตล์ สุขภาพ ผู้หญิง ความงาม แม่และเด็ก สัตว์เลี้ยง อาหาร ร้านอาหาร เกมส์ เทคโนโลยี มาดูกันได้ที่  http://www.anyapedia.com

เล่าเรื่องสยองขวัญ สยองกลางทุ่ง
10 โรคมฤตยูที่เลวร้ายที่สุดในประวัติศาสตร์ของมนุษย์
10 อันดับฆาตกรต่อเนื่องที่อำมหิตที่สุดในโลก
10 สุดยอดคนสมองเพชรที่ฉลาดที่สุดในโลก
เล่าเรื่องสยองขวัญ นั่งซากหวาดผวา ศพล่อเสือ
25 การทรมานสุดโหดในประวัติศาสตร์
มนุษย์กินคนในตำนาน ซอว์นี่ บีน (Sawney Bean)
25 อาหารแปลกจากทั่วโลก
10 อันดับสุดยอดเรื่องเล่าสยองขวัญเดอะช็อค
จัดอันดับ
เรื่องเล่าสยองขวัญ
ประวัติศาสตร์
เมนูอาหาร
สุขภาพ
19-12-2017 , 12:54:30
ตอบกลับ #1
 • Full Member
 • ***
 • กระทู้: 223
  • ดูรายละเอียด

8 แอนดรอยด์เกมสุดมันส์

แอนดรอยด์ตามหลัง iOS มานานแล้วในเรื่องของเกมคุณภาพ แต่จะไม่เป็นอย่างนั้นอีกต่อไป เกมระดับเทพแปดตัวนี้ สู้ได้กับเกมบน iOS ทุกตัวได้เลยแหละ

Sine Mora /ประมาณ 200 บาท


เกมเดินยิงแบบเลื่อนจอแนวนอนนี้พอร์ตมาจาก Xbox 360 และ PS3ในปี 2012 ซึ่งก็คงจะพอทราบแล้วว่ากราฟิกแนวแฟนตาซีวิทยาศาสตร์ผสมกับ R-Type นี้โดดเด่นเพียงใดคุณจะเป็นผู้ขับเครื่องบินสู้รบแข่งกับเวลา ถ้าโดนโจมตี เวลาก็จะหมดลงเร็วขึ้น แต่ถ้าคุณทำลายคู่ต่อสู้ได้คุณก็จะได้วินาทีเพิ่ม และเกมนี้ไม่ได้มีแค่ภาพสวยเท่านั้น

Asphalt 8: Airborne /ประมาณ 34.50 บาท


แม้จะไม่สมจริงเหมือนตระกูลGT แต่ใส่ความ “เหนือจริง”เข้ามาแทน ถ้าคุณขับรถดี เกมนี้จะไม่ได้รางวัลสัมนาคุณใดๆทั้งสิ้น นั่นหมายความว่า คุณสามารถสปินดริฟท์รถซูเปอร์คาร์ระดับเวิลด์คลาสได้อย่างบ้าคลั่งเหมือนไม่ได้ใช้เงินซื้อ โดยรถที่ว่ามีทั้ง Bugatti Veyron และLamborghini Veneno เป็นต้น

Ravensword:Shadowlands /ประมาณ 230 บาท


เกม RPG โลกเปิดเกมนี้ เต็มไปด้วยยักษ์ แมงมุมตัวเบ้ง และภูเขาจะผิดไหมหากจะเทียบว่าไปดึงมาจาก Skyrim อยู่เยอะไม่ใช่ว่าไม่ดีแต่คุณจะได้ท่องไปในอาณาจักรแห่งไทเรียส เพื่อเสาะหาดาบแห่งราเวน โดยระหว่างทางก็จะได้กำจัดศัตรู (มีไดโนเสาร์ด้วย แปลกไหมล่ะ) และมีมิชชั่นเล็กๆ ให้ทำแก้เบื่อ

Blitz Brigade / ฟรี


ราวกับถอดแบบมาจากเกม Team Fortress ของ Valve แต่ไม่ใช่ประเด็น เพราะเกม FPS ออนไลน์นี้เปิดให้เล่นพร้อมกันได้ 12 คน จำนวนนี้แบ่งเป็น 5 กลุ่ม ได้แก่ ทหาร นักแม่นปืน หมอ นักยิง-สไนเปอร์ และคนขับยาน Stealth นอกจากนี้เกมยังสนับสนุนการแชทด้วยเสียง ให้คุณได้วางแผน การโจมตีในขณะที่คุณเล่น หรือตะโกนใส่ “พวกนู้บ” ได้

Active Soccer /ประมาณ 72 บาท


นีไม่ใช่ FIFA14 (แม้ว่าจะมีการควบคุมแบบ 360 องศาเหมือนกัน) แต่คือเกมฟุตบอลที่ให้คุณย้อนกลับไปยังยุครุ่งโรจน์ของ Sensible Soccer ไม่มีการขออนุญาตอย่างเป็นทางการ ไม่มีสัญญาหลายล้านปอนด์ มีแค่การเล่นเกมที่เล่นแล้วติดงอมแงม การเล่นนั้นเดินไวกว่า Theo Walcott เดินเกมบุกในนัดจริงเสียอีก

Rymdkapsel/ ประมาณ 165 บาท


เหมือนจะตั้งชื่อเกมนี้ตามอักษรในเกมครอสเวิร์ดแต่หาช่องลงคำไม่ได้ เกมนี้เป็นเกมจำลองการวางแผนซึ่งเจ๋งพอตัว หน้าที่คุณคือการสร้างสถานีอวกาศ ซึ่งเกมก็ได้รวมเอาทุกอย่างตั้งแต่สมัย2001: A Space Odyssey ไป
จนถึงเกม Thomas Was Aloneแม้จะไม่มีประวัติศาสตร์ยืนยาวแต่ก็ท้าทายเราอยู่มากทีเดียว

Frontline Commando:D-Day / ฟรี


ยังจำวันเวลาก่อนที่ Activision ตัดสินใจเปลี่ยน Call of Duty ให้กลายเป็นหนังแบบอินเทอร์แอ๊กทีฟ โดยฝีมือของ Michael Bay ได้ไหม? เกมนี้จะนำช่วงเวลาสบายๆเหล่านั้นกลับมา เวลาที่ชีวิตไม่มีอะไรมาก แค่ยิงพวกนาซี ระเบิดรถถัง และปลดปล่อยเมืองต่างๆ เหมือนที่พวกล่าอาณานิคมอย่างพวกอังกฤษ อเมริกาทำกันไงล่ะ

Cordy 2 / เริ่มต้นที่ฟรี


เกมล่าสุดที่ลงในหลายระบบเกมนี้ไม่ได้มีไว้ให้เด็กเล่น (เดี๋ยวนะ คุณยังไม่เคยเล่น Rayman Legends อีกเหรอ) Cordy 2 ไม่ได้เป็นเกมออริจินอลจริงๆ แต่เป็นเกมที่นำคอนเซปต์เกมดังมาประยุกต์ ภาพสวย และมี Copter Bot, Magnet Bot และ Smash Bot ช่วยให้คุณผ่านด่านต่างๆ ไปได้ ซึ่งเล่นแล้วสนุกมาก ช่วยให้คุณลืมบางจุดที่ค่อยเหมือนต้นแบบไปได้บ้าง

19-12-2017 , 12:54:48
ตอบกลับ #2
 • Full Member
 • ***
 • กระทู้: 223
  • ดูรายละเอียด

12 เรื่องจริงของวิดีโอเกม


01. เกมเริ่มต้นมาจากยุคสงคราม
จุดเริ่มต้นของวิดีโอเกมมาจากยุคสงคราม ที่พวกหน่วยยุทธการได้จำลองการรบในสมรภูมิมาใส่ในโปรแกรมคอมพิวเตอร์ เพื่อคำนวนผลลัพท์ต่างๆ จนกระทั้งได้มีการพัฒนาเจ้าสิ่งนี้ไปสู่รูปแบบบันเทิงก่อนจะพัฒนาเป็นวิดีโอเกมต่อไป

02. Magnavox Odyssey เครื่องเกมระบบแรก
หลังจากมีแนวคิดที่จะทำเกมเพื่อความบันเทิง เจ้าเครื่องเล่นเกมเครื่องแรกของโลกก็ถือกำเนิดมาคือ Magnavox Odyssey โดยเกมฮิตที่ขายดีที่สุดคือ Table Tennis แต่ก็ไม่ประสบความสำเร็จในแง่การตลาดมากเท่าที่ควร

03. ฮิตระเบิดกับเกมตู้ Space Invader
บริษัท ไทโท ของญี่ปุ่นได้ออกเกมตู้ Space Invader ในปี 1978 โดยเป็นเกมยิงเอเลี่ยนด้วยกราฟิกแบบง่ายๆ แต่ฮิตระเบิด ทุกคนต้องมาหยอดเหรียญเล่นเจ้าเกมนี้จนเหรียญขาดตลาดไปช่วงหนึ่งเลยทีเดียว

04. ยุคทองของเกมตู้
หลังกระแสฮิตทุกหัวระแหงของSpace Invader ทำให้เราเห็นเกมฮิตรุ่นต่อไปอย่าง Pacman โดยเกมตู้นี้ยังฮิตมาจนถึงยุค 90 กับ Street fighter 2 หรือ Double Dragon และก็ซาลงไปด้วยกระแสเกมคอนโซล

05. Atari ยุคลองผิดลองถูกของเกมคอนโซล
หลังจากเจ้า Magnavox Odyssey ก็มาถึงเครื่อง Atari โดยเกมแรกที่ออกมามีชื่อว่า ปอง แม้จะได้รับความนิยมช่วงแรก แต่แล้วอาตาริก็ต้องปิดตำนานลงในช่วงยุค 80

06. Nintendo Famicom เครื่อง[ur=http://www.anyapedia.com/2015/04/12_24.htmll]เกม[/url]คลาสสิกที่มีแทบทุกบ้าน
Famicom เป็นเครื่องเล่นเกมที่บุกเบิกวงการเกมคอนโซลยุคใหม่เลยก็ว่าได้ เราคงไม่ลืมเกมอย่างคอนทร้าร็อคแมน หรือ มาริโอ้ รวมถึงเกมรถถัง และดราก้อนบอลเปิดไพ่กันแน่

07. Sony Play Station one เปลี่ยนโฉมหน้าวงการเกม
หลังจาก Nintendo ผูกขาดวงการเกมคอนโซลมานาน Sony ก็โดดมาแย่งความสำเร็จด้วยการเปิดตัวเครื่อง Play Station one โดยสร้างมาตรฐานใหม่ของการเล่นเกมโดยใช้แผ่นซีดีทำให้คู่แข่งอย่าง Sega ต้องแพ้ไป

08. Microsoft เกิดใหม่กับ Xbox 360
Microsoft กลับมาเป็นพี่ใหญ่วงการเกมอีกครั้งด้วยเครื่อง Xbox 360 ที่ชิงเปิดตัวก่อน PS 3 ระบบออนไลน์ในเครื่องเจเนอเรชั่นนี้ ก็กลายเป็นมาตรฐานสำหรับเครื่องรุ่นต่อมา

09. Next Generation
ปัจจุบันเป็นการแข่งขันระหว่างสองค่ายใหญ่อย่าง Sony กับเครื่อง Play Station 4 และ Microsoft กับเครื่อง Xbox one โดยคาดกันว่าการแข่งขันในเจนนี้จะไม่มีใครครองตลาดอีกแล้ว เพราะความสามารถและศักยภาพของเครื่องทั้งสองใกล้เคียงกันมาก

10. คลาสสิก vs โมเดิร์น
ในยุคปัจจุบัน วีดีโอเกมพัฒนามาถึงจุดที่มีกราฟิกสุดอลัง แต่หลายครั้งคอเกมก็โหยหาเกมระดับแค่ 8 บิท แต่แฝงด้วยเสน่ห์อยู่ดี บางคนชอบเกมซีรีส์Final Fantasy ในแบบคลาสสิกเดิมๆ มากกว่าที่ทำกันอยู่ในปัจจุบัน

11. เกมและคาแรกเตอร์ระดับตำนาน
มีเกมซีรีส์ที่ครองใจเกมเมอร์ได้มากมายทั้ง Final Fantasy, Rockman, Mario bros และ Castlevania เป็นต้น คาแรกเตอร์เหล่านี้คือพวกระดับขึ้นหิ้งของวงการเกม และทำภาคต่อออกมามากมายไม่รู้จบ ซึ่งแทบทั้งหมดมาจากวิดีโอเกมในยุคคลาสสิคทั้งนั้น

12. การละเมิดลิขสิทธิ์
ในเจนล่าสุดเริ่มเห็นแสงสว่างป้องกันการละเมิดลิขสิทธิ์บ้างแล้วโดยบังคับให้ออนไลน์ก่อนเล่น หรือการขายเกมแบบดาวน์โหลดผ่านSteam แม้ว่าเกมเมอร์จะไม่ชอบใจมากนัก แต่ทางผู้ผลิตจำเป็นต้องทำ

10 เกมส์ทำอาหารน่าเล่น
10 เกมส์อันตรายที่ไม่ควรให้เด็กเล่น
10 เกมส์ดีที่โลกควรรู้จัก

19-12-2017 , 12:55:04
ตอบกลับ #3
 • Full Member
 • ***
 • กระทู้: 223
  • ดูรายละเอียด

25 อันดับวิดีโอเกมยอดนิยม
วิดีโอเกมทำเงินได้มากกว่าแกดเจ็ตหรือของเล่นประเภทอื่น ๆ เนื่องจากสามารถเข้าถึงผู้ชมได้กว้างขึ้นโดยเฉพาะอย่างยิ่งเมื่อมีการแพร่ขยายเทคโนโลยีและอุปกรณ์เคลื่อนที่ทั่วโลกในเร็ว ๆ นี้ และวันนี้ไม่ว่าคุณจะเป็นนักเล่นเกมมือหนักหรือไม่ก็ตามโทรศัพท์สมาร์ทมีการรับประกันเกือบทุกอย่างว่าคุณมีความผิดอย่างน้อยอย่างอ่อนโยนในการเสียเวลาในการกลืนผีหรือจับปลา นี่เป็นวิดีโอเกมยอดนิยม 25 เกมที่เคยมีมา

25. Legend of Zelda: Ocarina of Time
ถือว่าเป็นหนึ่งในเกมที่ดีที่สุดเท่าที่เคยมีมาเมื่อมันกลายเป็น Game Boy ที่ได้รับการปล่อยตัวจาก NES ในปีพ. ศ. 2541 และผู้เล่นถูกปล้นไปด้วยกราฟิกและเกมเพลย์ของเกมเมื่อเทียบกับเกมอื่น ๆ ของ Gameboy Zelda เดิมทีออกแบบมาสำหรับ Nintendo 64DD ได้รับการปล่อยตัวแทนในตลับ 256 เมกะบิตซึ่งเป็นตลับหมึกขนาดใหญ่ที่สุดที่เคยผลิตและยังเป็นรุ่นแรกที่มีกราฟิก 3D

24. Pokemon Red, Blue, and Green
กว่า 20 ล้านเล่มของเกมเล่นตามบทบาทเหล่านี้ถูกจำหน่ายโดย Nintendo สำหรับ Gameboy พัฒนาโดย Game Freak งวดแรกเป็นสีแดงและเขียวซึ่งได้รับการปล่อยตัวในประเทศญี่ปุ่นในปีพ. ศ. 2539 บลูได้รับการปล่อยตัวในปีนี้เป็นฉบับพิเศษโดยมีโปเกมอนสีเหลืองออกมาสามปีต่อมา โปเกมอนไฟสีแดงและสีเขียวเป็นสีเขียวหลังจากนั้นก็ได้รับการปรับใหม่บอยแอ็ดวานซ์ 2547 ที่ขายไป 10 ล้านเล่ม

23. Super Mario 64
เผยแพร่โดย Nintendo สำหรับ Nintendo 64 และเผยแพร่ในวันที่ 23 มิถุนายน 1996 Super Mario 64 ขายได้กว่า 11 ล้านเล่มทั่วโลก คนที่สามฟรีโรมมิ่งแพลตฟอร์ม 3D เป็นผลิตผลงานของ Shigeru Miyamoto ที่ใช้เวลาหลายปีในการสร้างแพลตฟอร์ม 3D อย่างเต็มที่สำหรับ SNES ก่อนที่เขาจะเลิกคิดทั้งหมด อย่างไรก็ตามเมื่อ บริษัท เปลี่ยนไปสู่การพัฒนา N64 เขามีบทบาทสำคัญในการช่วย บริษัท หลีกหนีจาก crosspads หัวแม่มือเหมือนเดิมที่ บริษัท ใช้มานานกว่าสิบปี

22. The Sims
เดอะซิมส์มียอดขายกว่า 150 ล้านชุดทั่วโลกนับตั้งแต่เดือนพฤษภาคม พ.ศ. 2554 เป็นต้นมาวิดีโอเกมจำลองยุทธศาสตร์และยังเป็นที่ได้รับการยกย่องว่าเป็นแฟรนไชส์พีซีที่ขายดีที่สุดในประวัติศาสตร์ เกม sandbox ได้รับการพัฒนาโดย Maxis และต่อมาได้เปลี่ยนเป็น The Sims Studio ที่เผยแพร่โดย Electronic Arts การเล่นเกมนี้เกี่ยวข้องกับการสร้างตัวละครเสมือนที่เรียกว่า 'Sims' ซึ่งวางอยู่ในบ้านที่ผู้เล่นสามารถกำหนดอารมณ์และตอบสนองความต้องการของตนได้

21. Tetris
ปล่อยออกมาในวันที่ 6 มิถุนายนปี 1984 เกมปริศนานี้ถูกสร้างขึ้นโดย Alexey Pajitnov นักวิจัยหนุ่มที่ Academy of Science ของมอสโก แรงบันดาลใจสำหรับเกมนี้มาจากเกมกระดานที่เรียกว่า Pentomino ซึ่งมี 12 รูปทรงที่แตกต่างกันออกมาจากห้าสี่เหลี่ยมที่บิดเบี้ยวและหันไปจนกว่าพวกเขาจะพอดีกันในกล่อง ปัจจุบันมีผู้คนประมาณพันล้านคนเข้ามาเล่น เกม Tetris ซึ่งเป็นซอฟท์แวร์ความบันเทิงครั้งแรกจากสหภาพโซเวียตที่ถูกส่งออกไปยังสหรัฐฯ เกมนี้มีอยู่ในเกือบทุกแพลตฟอร์มที่ช่วยให้ได้รับการจัดอันดับสูงสุดในรายการ "100 เกมที่ยิ่งใหญ่ที่สุดตลอดกาล" จากฉบับที่ 100 ของ Electronic Gaming Monthly

20. Nintendogs
เกมวิดีโอเกมจำลองแบบเรียลไทม์ที่พัฒนาขึ้นสำหรับ Nintendo DS Nintendogs มียอดขาย 23.64 ล้านเล่มทั่วโลกตั้งแต่เดือนมีนาคม พ.ศ. 2554 นับตั้งแต่ได้เปิดตัวเป็นครั้งแรกในญี่ปุ่นในปี 2005 เกมนี้ใช้หน้าจอสัมผัสของ DS และไมโครโฟนในตัวเพื่อเลี้ยงสุนัข และใช้รายการต่างๆ นอกจากนี้ยังช่วยให้ผู้เล่นสามารถโต้ตอบกับผู้อื่นผ่านระบบไร้สายของคอนโซล Nintendogs ได้รับการต้อนรับที่สำคัญอย่างยิ่งและมีรางวัลมากมายรวมถึงรางวัลนวัตกรรม 2006 จาก PC World

19. Final Fantasy VII
หนึ่งในชื่อที่ดีที่สุดในซีรีส์ Final Fantasy VII กลายเป็นความสำเร็จเชิงพาณิชย์และเชิงพาณิชย์ทันทีเมื่อได้รับการปล่อยตัวเป็นครั้งแรกในปี 2540 สำหรับ Sony PlayStation รุ่นที่ได้รับการปล่อยตัวใน 2541 ไมโครซอฟท์วินโดวส์พีซีและเพลย์สเตชันเครือข่าย 2552 มันขาย 10 ล้านเล่มโดยพฤษภาคม 2553 และได้รับความนิยมอย่างมากในขณะที่มันเป็นเกมแรกในซีรีส์จะได้รับการปล่อยตัวออกมาโดยใช้ 3D- ตัวแสดงผลบนพื้นหลังที่แสดงผลล่วงหน้า วิดีโอเกมการเล่นบทบาทครั้งแรกในชุดแฟนตาซีที่จัดทำขึ้นสำหรับนักเล่นเกมในยุโรป FFVII ได้รับการยกย่องในด้านกราฟิกเกมเพลย์เพลงและเรื่องราวซึ่งทำให้ Square Enix ของผู้จัดพิมพ์เป็นซีรีย์ต่อเนื่องและ prequels โดยใช้แพลตฟอร์มอื่น ๆ

18. Grand Theft Auto: Vice City
เกม Vice City เป็นเกม 3D แนวผจญภัยแนวผจญภัยที่พัฒนาขึ้นโดย Rockstar North (DMA Design) ในสหราชอาณาจักรในปี 2545 ในปีเดียวกันนั้นกลายเป็นเกมที่น่าตื่นตาตื่นใจที่สุดในวิดีโอเกมของ Grand Theft Auto Series เกมขายดีที่สุดของปี 2002 และเกม PlayStation 2 ที่ขายดีที่สุดตลอดกาลเช่นกัน หลังจากเปิดตัวเพลย์สเตชัน 2 แล้วเกมนี้ก็ออกวางจำหน่ายใน Xbox และ Microsoft Windows ในปี 2003 นอกจากนี้ยังมีวางจำหน่ายใน Steam ในปี 2008 และ Mac App Store ในปี 2011 สำหรับเกมฉลองครบรอบ 10 ปีในเดือนธันวาคม 2012 Rockstar ได้เปิดตัวเวอร์ชันใหม่ Vice City สำหรับ iOS และแพลตฟอร์ม Android อื่น ๆ

17. Half-Life 2
Half-Life 2 เป็นเกมยิงคนแรกเหมือนรุ่นก่อน ๆ และได้รับการปล่อยตัวเมื่อวันที่ 16 พฤศจิกายน 2547 ใช้เวลาในการพัฒนา 5 ปีเนื่องจากเกมนี้ถูกเผยแพร่และเผยแพร่บนอินเทอร์เน็ตเพื่อให้เกมเสร็จสิ้น อย่างไรก็ตามได้รับการยกย่องว่าเป็นเพลย์ซาวน์แอ็กชั่นเค้าโครงและกราฟิกเมื่อได้รับการเผยแพร่ต่อสาธารณชนในที่สุด นอกจากนี้ยังได้รับรางวัล "เกมแห่งทศวรรษ" ในงาน 2012 Game Game Awards เมื่อเดือนกุมภาพันธ์ปี 2012 มียอดขายกว่า 12 ล้านชุดทำให้เป็นหนึ่งในเกมพีซีที่ขายดีที่สุดตลอดกาล

16. Starcraft
Starcraft เป็นเกมแบบเรียลไทม์ที่ใช้ครั้งแรกในปีพ. ศ. 2541 โดย Blizzard ถึงแม้ว่าจะได้รับการปล่อยตัวเมื่อ 14 ปีที่แล้วเกมยังคงเป็นเครื่องหมายการค้าในโลกของการเล่นเกมและถือได้ว่าเป็นเกมที่เน้นกลยุทธ์มากขึ้น ขณะที่ 2009 เกมขายได้กว่า 9 ล้านเล่มทั่วโลก

15. Resident Evil IV
สร้างขึ้นครั้งแรกสำหรับ GameCube ซึ่งเป็นเวอร์ชัน PS2 ก่อนที่จะถูกปล่อยออกมา เวอร์ชันต่างๆมีให้สำหรับ Microsoft Windows, Wii, PlayStation 3 และ Xbox เกมนี้เป็นหัวหอกในแง่มุมของบุคคลที่สาม "เหนือไหล่" และเป็นคู่แข่งอันดับหนึ่งสำหรับรางวัล "เกมส์ยอดเยี่ยมแห่งปี 2005"

14. Halo 2
พัฒนาโดย Bungie Studios และเผยแพร่เมื่อวันที่ 9 พฤศจิกายน 2547 สำหรับ Xbox เวอร์ชัน Microsoft ได้รับการเผยแพร่เมื่อวันที่ 31 พฤษภาคม 2550 เกมนี้ใช้เครื่องมือฟิสิกส์ใหม่ที่เรียกว่า Havok และมีการเพิ่มอาวุธยานพาหนะและแผนที่สำหรับผู้เล่นใหม่ ๆ มียอดขาย 6.3 ล้านเล่มในสหรัฐฯเป็นเกมขายดีอันดับหนึ่งของ Xbox ที่ขายดีที่สุด

13. Chrono Trigger
ปล่อยออกมาในปี 1995 และได้รับการเผยแพร่โดย Square (เรียกว่า Square Enix) สำหรับ Super Nintendo Entertainment System Square ได้เปิดตัว PlayStation ในปี 1999 และ Nintendo DS Version ในปี 2008 ซึ่งเป็นความสำเร็จอย่างมากแม้ว่าจะได้รับการปล่อยตัว การพัฒนาตัวละครเควสด้านหลายตอนจบและกราฟิกพิถีพิถันทำให้เป็นหนึ่งในวิดีโอเกมที่ยิ่งใหญ่ที่สุดที่เคยสร้างขึ้น

12. GoldenEye 007
วิดีโอเกมปล่อยให้ Nintendo 64 ในปี 1997 GoldenEye 007 กลายเป็นเกมของพรรคในปี 1997 และ 1998 แน่นอนมันมีแนวโน้มที่จะจบลงด้วยวิดีโอเกมที่ดีที่สุดของรายการทั้งหมดเวลาเนื่องจากโหมด deathmatch ซึ่งปูทาง สำหรับนักกีฬาหลายคนอื่น ๆ

11. World of Warcraft
WoW เป็นเกม MMORPG แบบออนไลน์ที่เปิดตัวโดย Blizzard Entertainment ในปี 1994 ในฐานะเกมงวดที่ 4 ในโลกแห่งจินตนาการ Warcraft เป็นที่นิยมอย่างมหาศาลโดยมีผู้เล่นกว่า 12 ล้านรายทั่วโลกและปัจจุบันเป็น MMORPG ที่สมัครเป็นสมาชิกของโลกมากที่สุด

10. Doom
Doom ไม่ใช่คนแรกที่เล่นเกมวิดีโอเกมคนแรก แต่เมื่อพูดถึงประเภทนั้นมันก็มีอิทธิพลอย่างมากและมีนัยสำคัญ หากไม่มีเกมที่ได้รับการเผยแพร่โดยซอฟต์แวร์ id ในปีพ. ศ. 2536 ประเภทนี้จะไม่เหมือนในปัจจุบัน เป็นความรับผิดชอบ แต่เพียงผู้เดียวสำหรับคำว่า "deathmatch" ซึ่งปัจจุบันเป็นส่วนที่ได้รับความนิยมในพจนานุกรมเกมและแสดงศักยภาพของนักกีฬาคนแรกอย่างเต็มรูปแบบ Doom ได้ก้าวกระโดดไปข้างหน้าและมันก็ยังคงมีอยู่กับภาพเคลื่อนไหวและหนังสือที่พัฒนาขึ้นมาเรื่อย ๆ สำหรับการพัฒนาเกมที่เหมาะกับแฟน ๆ ที่ตายยากที่ต้องการตักสกปรกเบื้องหลัง

9. Super Metroid
หรือที่เรียกว่าทรอยด์ 3 นี้เป็นเกมผจญภัยการตีพิมพ์เป็นวิดีโอเกมซูเปอร์แฟมิคอมคอนโซลในปี 1994 นอกจากนั้นยังได้รับการปล่อยตัวสำหรับ Wii เสมือนปลอบใจในปี 2007 และรุ่นใหม่สำหรับ Wii U คอนโซลเสมือนเป็นกำหนดการสำหรับ ปล่อยพฤษภาคม 2013 พล็อตของเกมที่หมุนรอบ Samus Aran และเควสของเธอเพื่อดึงทรอยด์ถูกขโมยมาจากโจรสลัดอวกาศ เกมที่ได้รับรางวัลในระดับสากลที่มีคะแนนรวมถึง 96% จากการจัดอันดับเกมชื่อเกมของเดือนในปี 1994 ได้รับรางวัล Editor 's Choice เป็นเกมแอ็คชั่นที่ดีที่สุดของปี 1994 และการจัดอันดับให้เป็นหนึ่งในเกมที่ดีที่สุดของเวลาทั้งหมดในปี 2003 .

8. Metal Gear Solid
MGS ซึ่งเป็นเกมคอมพิวเตอร์และวิดีโอเกมชิงทรัพย์ได้รับการพัฒนาโดย Konami Computer Entertainment ในปีพ. ศ. 2531 โดยมีบทละครที่น่าประทับใจและการแสดงด้วยเสียง อย่างไรก็ตามสิ่งที่ทำให้เกมนี้ได้รับความนิยมอย่างมากคือความลึก ผู้บังคับบัญชาไม่ใช่แค่เพียงฝ่ายตรงข้าม แต่เป็นตัวละครที่มีฝีมือดีมีบุคลิกภาพอุดมการณ์และจะต่อสู้ นี่เป็นหนึ่งในแฟรนไชส์การเล่นเกมที่ยิ่งใหญ่ที่สุดที่มียอดขายกว่า 6 ล้านชุดและมีผลสืบเนื่องมาจากหลายเกม prequels และ spinoffs นอกเหนือจากเกมต่างๆวิทยุละครการ์ตูนและนวนิยาย

7. Street Fighter II: The World Warrior
เกมต่อสู้การแข่งขันที่ออกจำหน่ายในปีพ. ศ. 2534 Street Fighter II เป็นการพัฒนาในหลาย ๆ ด้านรวมถึงการใช้คำสั่งพิเศษในการเคลื่อนที่การตั้งค่าปุ่มหกปุ่มและการเลือกตัวละครที่สามารถเล่นได้หลายตัวด้วยเอกลักษณ์ของตัวเอง สไตล์การต่อสู้ ความสำเร็จของ Street Fighter II สามารถนำมาประกอบกับการขยายตัวของเกมในปี 1990 รวมถึงชุดย่อยของเวอร์ชันที่อัปเดต รายได้รวม 1.5 พันล้านดอลลาร์ในปีพ. ศ. 2536 มีผู้เล่นชาวอเมริกัน 25 ล้านคนในบ้านและศูนย์การค้าในปีพ. ศ. 2537 และขายได้มากกว่า 14 ล้านชุดผ่านพอร์ตคอนโซล Super NES และ Mega Drive ทำให้เกมที่ขายดีที่สุดของ SF II Capcom คือ ตลอดเวลา.

6. Call of Duty 4: Modern Warfare
เกมนี้ได้รับความนิยมอย่างมากสำหรับนักเล่นเกมเนื่องจากมีการเล่นเกมเพลย์แบบโต้ตอบและกลไกการขัดเงาสูงซึ่งทำให้เป็นเกมแบบมัลติเพลย์เยอร์ที่สามารถแข่งขันได้ดีที่สุดแห่งหนึ่งที่มีอยู่ ที่เผยแพร่ในปีพ. ศ. 2550 โดย Activision เกมยิงคนแรกของเกมนี้ใช้เครื่องมือเกมที่เหมาะสมและพร้อมใช้งานในหลายแพลตฟอร์ม เป็นรางวัลที่ได้รับความนิยมอย่างมากในซีรีส์ Call of Duty และได้รับรางวัลมากมายรวมถึงเกม Xbox 360 ที่ดีที่สุดของจีเอ็นส์และเกมยอดขายทั่วโลกในปี 2007 ด้วยยอดขาย 13 ล้านชุดเมื่อเดือนพฤษภาคมปี 2009

5. Sid Meier’s Civilization
นี่เป็นเกมแนววิดีโอแบบเลี้ยวตามกลยุทธ์ซึ่งเป็นแนวหน้าสำหรับทุกประเภท 4X: eXpore, eXpand, eXploit และ eXterminate สร้างขึ้นสำหรับ MicroProse ในปีพ. ศ. 2534 วัตถุประสงค์ของเกมคือการสร้างอาณาจักรที่จะยืนหยัดในการทดสอบของเวลามันต้องใช้ทักษะการจัดการไมโครของผู้เล่นและแม้ว่าจะไม่ได้รับความนิยมเท่า Sims City เกมแฟรนไชส์ก็ขายได้มากกว่า 8 ล้านคน เป็นฉบับเดือนมีนาคมปี 2008 โดยมีภาพยนตร์หลายเรื่องที่ผลิตโดย Sid Meier

4. Brain Age: Train Your Brain in Minutes a Day!
เกมวิดีโอบางเกมไม่ได้สร้างเพื่อความสนุกสนานและการพักผ่อนหย่อนใจตามที่ Brain Age เป็นเกมวิดีโอเกมที่ใช้ปริศนาเช่นการทดสอบ stroop คำถามทางคณิตศาสตร์และปริศนาซูโดกุ เป็นผลิตภัณฑ์เพื่อความบันเทิงที่อิงกับงานของผู้สร้างสรรค์ดร. คาวาชิมะในด้านประสาทวิทยา ได้รับความสำเร็จเชิงพาณิชย์และที่สำคัญโดยมียอดขาย 18.96 ล้านแผ่น ณ เดือนมีนาคม 2554 และได้รับรางวัลหลายรางวัลทั้งด้านคุณภาพและนวัตกรรม

3. Need for Speed
NFS เป็นเกมแข่งรถที่ประสบความสำเร็จมากที่สุดในประวัติศาสตร์ที่มียอดขายกว่า 100 ล้านชุดนับจากเดือนตุลาคม พ.ศ. 2552 ถือว่าเป็นหนึ่งในแฟรนไชส์วิดีโอเกมที่ประสบความสำเร็จมากที่สุดเท่าที่เคยมีมาก่อนได้รับการปล่อยตัวครั้งแรกในปี 1994 เฉพาะสำหรับคอนโซลวิดีโอเกมรุ่นที่ 5 ในยุคที่ 7 คอนโซลโดย 2008 ชุดแข่งวิดีโอเกมที่ตีพิมพ์โดย Electronics Arts, NFS เป็นอย่างดีชอบแข่ง maniacs ไม่เพียง แต่สำหรับความเร็วของ แต่ยังกราฟิกขั้นสูงเลือกรถและปรับเปลี่ยนเสียงและจริง เวลาแข่งรถ

2. Donkey Kong Country
เกมนี้ไม่เพียงนำตัวละคร Donkey Kong ซึ่งมักถูกมองว่าเป็นลัทธิคลาสสิก แต่ยังเริ่มต้นการได้รับสิทธิพิเศษใหม่ ๆ ขึ้นอยู่กับตัวละครใหม่และการเล่นเกม พัฒนาขึ้นโดยหายากในปี 1994 มียอดขายกว่า 9 ล้านชุดทั่วโลกทำให้เป็นเกม SNES ที่ขายดีที่สุดอันดับที่ 2 Donkey Kong Country เป็นเกมแรกที่ใช้สไปรต์ที่แสดงผลล่วงหน้าซึ่งสร้างผล 3D ตลอดทั้งเกม กราฟิกของ บริษัท ทำจากซิลิคอน 3D กราฟิกส์บีบอัดสำหรับ 2D SNES ซึ่งให้ภาพเคลื่อนไหวจำนวนมากสำหรับรายละเอียดของคอนโซลขนาด 16 บิตซึ่งเป็นช่วงเวลาแห่งการปฏิวัติในขณะนั้น

1. Pac-Man
เกมคลาสสิกนี้ไม่จำเป็นต้องมีการแนะนำเนื่องจากเป็นที่นิยมในปัจจุบันและชื่อตัวเองเกือบจะตรงกันกับวิดีโอเกม ได้รับการพัฒนาขึ้นในปีพ. ศ. 2523 และกลายเป็นแก่นของวัฒนธรรมป๊อปในช่วงเวลานั้นและนำไปสู่การขายสินค้านับไม่ถ้วนซีรี่ส์ภาพยนตร์แอ็คชั่นและท็อป 10 อันดับแรก Pac-Man ถือเป็นจุดเริ่มต้นของประวัติศาสตร์วิดีโอเกม เกมอาเขตที่มีชื่อเสียงที่สุดตลอดกาลและเกมวิดีโอที่มีรายได้สูงสุดนับตั้งแต่มีการสร้างรายได้ถึง 2.5 พันล้านดอลลาร์ก่อนปี 2533

10 เกมส์ดีที่โลกควรรู้จัก
12 เรื่องจริงของวิดีโอเกม
10 เกมส์ทำอาหารน่าเล่น
แนะนำ Application เกม Iphone Ipad
10 เกมส์อันตรายที่ไม่ควรให้เด็กเล่น

19-12-2017 , 12:55:25
ตอบกลับ #4
 • Full Member
 • ***
 • กระทู้: 223
  • ดูรายละเอียด

รีวิวเกม MURDERED : SOUL SUSPECT, ENTWINED, BATTLEBLOCK THEATER
MURDERED : SOUL SUSPECT
PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, PC

เกมที่มีเรื่องราวเกี่ยวกับผี โดยทั่วไปมักเป็นเกมแนวสยองขวัญสั่นประสาท บางครั้งเราก็โดนผีทำร้าย บางครั้งเราก็ต้องออกไปปราบผี หรือบางทีก็เป็นแค่คนเห็นผี แต่สำหรับผู้พัฒนา Murdered : Soul Suspect อย่าง Airtight Games กลับคิดอะไรให้มันแตกต่างไปจากเดิม ด้วยการให้พระเอกของเรื่องกลายเป็นผีเสียเอง

กระบวนการเป็นผีของพระเอกของเรา ก็เริ่มตั้งแต่ต้นเรื่อง เพราะเราในฐานะของ โรนัน โอคอนเนอร์ นักสืบหนุ่มคนเก่งแห่งกองสืบสวนเมือง
ซาเลม นั้น อยู่ๆ ก็มาโดนใครก็ไม่รู้ฆ่าตายแบบพ่อไม่เข้าใจตุ้ม แต่แทนที่วิญญาณจะไปผุดไปเกิดอย่างคนอื่นเขา แถมคุณริวก็ไม่เข้ามายุ่ง พ่อหนุ่มโอคอนเนอร์ เลยต้องออกตามล่าหาความจริงในฐานะวิญญาณเร่ร่อนไปทั่วเมือง

การค้นหาความจริงนั้น ก็มาจากการสืบสวนสอบสวนนั่นแหละ เพียงแต่การสอบสวนของผีมันต่างจากของคนก็เท่านั้นเอง เพราะอย่างที่รู้กันตามท้องเรื่องว่า ผีเป็นเพียงแค่มวลงานหรือพลังสารบางอย่าง ที่ไม่สามารถจับต้องได้ แถมยังไม่สามารถปรากฏกายให้ใครได้สัมผัสอีก งานนี้เลยต้องพึ่งพลังพิเศษที่มีแต่ผีเท่านั้นที่รู้

พลังที่ว่านั้นก็คือ การอ่านจิตใจของผู้คนที่เข้ามาเกี่ยวข้อง ขณะเดียวกันก็สามารถสอบถามเรื่องราวต่างๆ จากวิญญาณเจ้าถิ่นที่อาศัยอยู่แถวๆ นั้นนั่นหมายความว่า อาจต้องใช้ความสามารถทางด้านภาษาอังกฤษสักเล็กน้อยในการปะติดปะต่อเรื่องราวต่างๆ ที่เกิดขึ้น ในการทวงคืนความยุติธรรมให้กับตัวเอง เพื่อให้วิญญาณได้ไปผุดไปเกิดเสียที

ฟังดูเหมือนจะง่าย แต่บางทีมันก็มีอะไรที่เป็นอุปสรรคเหมือนกัน โดยสิ่งหนึ่งที่ถือเป็นปัญหาใหญ่ของการสืบสวนครั้งนี้ก็คือผีเจ้าถิ่นนั่นแหละ เพราะไม่ใช่ว่าผีทุกตัวจะเป็นมิตรกับเรา ทำให้เราได้ออกกำลังบ้างเล็กน้อย

ด้านบรรยากาศของเกมก็ดูเป็นแนวอังกฤษโบราณ ดูอึมครึมเหมาะกับบรรยากาศของเรื่องผีๆ เพียงแต่ไม่ได้เน้นไปที่ความสยองขวัญเท่านั้นเอง สรุปแล้วถือเป็นเกมสืบสวนสอบสวนที่ออกจะแหวกแนวพอสมควร แม้ดูท่าจะไม่มีฉากแอ็กชั่นให้บู๊มากนัก (อาจทำให้สายบู๊ผิดหวัง) แต่ถ้าพูดถึงเนื้อเรื่องล่ะก็ค่อนข้างน่าสนใจเลยทีเดียว

ENTWINED
PS4
ขอเรียกชื่อเกมนี้เป็นภาษาไทยแบบที่เข้าใจง่ายๆ ว่าคือเกมนกปลาโบยบินก็แล้วกัน เพราะเกมจะให้เรารับบทเป็นวิญญาณ 2 ดวง ทั้งนกและปลาออกโบยบินไปในแต่ละด่านเท่านั้นเองแต่ความสนุกมันอยู่ตรงที่การบังคับต่างหาก เพราะเราต้องใช้ก้านอนาล็อกด้านซ้ายในการบังคับดวงวิญญาณปลาสีส้ม และด้านขวาในการบังคับดวงวิญญาณนกสีน้ำเงิน ให้บินไปในจุดต่างๆ ในฉากอารมณ์เกมแนวริทึ่ม พร้อมทั้งเก็บไอเทมระหว่างทางเพื่ออัพเลเวล บอกได้เลยว่างานนี้งงๆ เพลินๆ แน่นอน

BATTLEBLOCK THEATER
XBox 360, PC, Linux
พลอตเรื่องคร่าวๆ ของเกมนี้ ก็เริ่มตั้งแต่ตัวเอกของเราดันเกิดอุบัติเหตุเรือที่ไม่ได้ล่มแค่ในหนอง ทองและอะไรต่างๆ ก็หายไป แต่โชคดีที่ร่างกายถูกน้ำซัดไปติดเกาะแห่งหนึ่ง ซึ่งที่นี่จะเป็นสถานที่ให้คุณผจญภัยต่างๆ นานา โดยถ้าจะให้สนุก ต้องชวนเพื่อนอีกคนมาเล่นเป็นคู่ เพราะการผ่านในแต่ละด่านนั้น จำเป็นต้องมีคู่หูด้วย เช่น ช่วยการปีนกำแพง หรือการกระโดดข้ามแม่น้ำ ส่วนตัวละครก็สามารถปรับแต่งได้ แม้ไม่ละเอียดนัก แต่ก็ดูน่ารักใช่เล่น เอาเป็นว่าใครได้ลองแล้วต้องบอกว่าเพลินกันทุกคน

อันดับเกม
รีวิวเกม

19-12-2017 , 12:55:40
ตอบกลับ #5
 • Full Member
 • ***
 • กระทู้: 223
  • ดูรายละเอียด

TOM CLANCY’S GHOST RECON:WILDLANDS
ครั้งแรกของเกมซีรีส์ Tom Clancy’s Ghost Recon สำหรับการสวมบทบาทเป็นทหารหน่วยพิเศษพร้อมพวก อีก 3 กับเกมยิงออนไลน์รูปแบบ “โอเพ่นเวิลด์” ทุกพื้นที่ในเกมจึงกลายเป็นภารกิจสุดท้าทายในเขตรอยต่อระหว่าง โบลิเวียและเปรู ต้องปะทะกับเหล่าองค์กรค้ายาเสพติด ที่กฎหมายกลายเป็นสิ่งไร้อำานาจใดๆ เป้าหมายคือต้องหาทางทลายองค์กรเหล่านี้และยังต้องหาทางโค่นล้มรัฐบาลฉ้อโกงลงให้จงได้

ULTIMATE MARVEL VS. CAPCOM 3
เกมมันส์ห้ำหั่นกันกับสามกลุ่มนักรบอย่างอัศวิน ไวกิ้ง และซามูไร ใช้ทักษะการต่อสู้แตกต่างกัน รวมถึงไหวพริบในการวางแผนรุกเข้าฐานกองกำาลังศัตรูฝ่ายตรงข้าม สามารถเล่นพร้อมกันได้ถึง 8 คน แบบ4 ปะทะ 4 คอนเฟิร์มว่ากราฟิกงดงามสมจริงและสุดโหด

MASS EFFECT: ANDROMEDA
ปฏิบัติการของพลซุ่มยิงที่แม่นราวกับจับวางชื่อว่าคาร์ล แฟร์เบิร์น ผู้เข้าร่วมกับกลุ่มนักสู้ชาวอิตาเลียนในกองกำาลังต่อต้านลัทธิเผด็จการชาตินิยมอย่าง เบนิโต มุสโสลินี อันเป็นหนึ่งในเหตุการณ์สำคัญช่วงสมัยสงครามโลกครั้งที่สอง สามารถเล่นคนเดียว หรือเล่นร่วมกันได้

KINGDOM HEARTS HD I.5 + II.5 REMIX
เกมซิ่งของสิงห์มอเตอร์ไซค์ภาคที่สอง มาสนองนักบิดผู้กระหายความเร็วและความท้าทาย ไปกับรถจักรยานยนต์ระดับแรงๆ มากกว่า 200 รุ่น จากหลากหลายแบรนด์ดัง เพิ่มเติมภาพการแข่งขันและสนามหลากหลายท่ามกลางสภาพอากาศที่ยากเกินคาดเดา

เล่าเรื่องสยองขวัญ สยองกลางทุ่ง
10 โรคมฤตยูที่เลวร้ายที่สุดในประวัติศาสตร์ของมนุษย์
10 อันดับฆาตกรต่อเนื่องที่อำมหิตที่สุดในโลก
10 สุดยอดคนสมองเพชรที่ฉลาดที่สุดในโลก
เล่าเรื่องสยองขวัญ นั่งซากหวาดผวา ศพล่อเสือ
25 การทรมานสุดโหดในประวัติศาสตร์
มนุษย์กินคนในตำนาน ซอว์นี่ บีน (Sawney Bean)
25 อาหารแปลกจากทั่วโลก
10 อันดับสุดยอดเรื่องเล่าสยองขวัญเดอะช็อค
จัดอันดับ
เรื่องเล่าสยองขวัญ
ประวัติศาสตร์
เมนูอาหาร
สุขภาพ
เทคโนโลยี
22-02-2018 , 13:43:35
ตอบกลับ #6
17-07-2018 , 10:19:42
ตอบกลับ #7
 • Full Member
 • ***
 • กระทู้: 223
  • ดูรายละเอียด

TOP 15 SCARY HIDDEN THINGS IN VIDEO GAMES

15. Paper Mario
Though nearly all games created in the Mario universe are created for younger players, many adults find fun in the countless games for years to come. Still, some small easter eggs or mishaps seem a bit too dark for the original intended audience of children.

Especially one house from Paper Mario: The Thousand Year Door. In the U.S version of the game there's a house in the back alley of Rougeport Main Square, in this house it appears as though someone has broken in and ransacked the place. This alone is enough to be unsettling to an extent, a break-in and robbery attempt is quite an adult concept.

However, the original Japanese version is even worse. There appears to be red stains covering the floor and walls, and there’s a chalk outline apparently in the shape of Toad. Obviously, this implies a heinous crime. Although the scene isn’t focused on, it is really dark for such an innocent game and is considered to be one of the most upsetting easter eggs in video game history, even all these years later.

14. The Infinity Killer
This easter egg is seen as more of a simple fact by some players, as it is so integrated into the game. Still the way everything is presented, makes for a great entry. In the GTA 5 universe in December 1999, 8 male joggers were murdered and buried in San Andreas.

These murders were deemed the Infinity Murders after the killers obsession with the number 8 and his infamous quote “8 is just infinity turned sideways”. Merle Abrahams was the psychopath responsible for this event and though he is never seen in the game, he is mentioned various times and nearly his entire backstory has been pieced together thanks to Easter Eggs and fan theories.

The clues to this character include graffiti on rocks, newspaper clippings, and a message left inside Merle’s own home. The simultaneous absence and strong presence of this killer is what makes his story truly creepy to players and fans.

13. Black & White 2: Whispered Names
The Black & White game series blends real time strategy and God game elements. It was originally released in 2005, though this Easter Egg comes from it’s sequel a few years later. When the game is played after 10:00pm the game will whisper your name in a very ghostly and disheartening voice.

The game uses an algorithm that takes a variety of stored names and then compares it to your screen name or profile name to correctly call out to you. This is certainly scary for first time players that do no expect the feature. Even worse is imagining this happening with headphones in as you play alone in the middle of the night.

12. Assassin’s Creed II, The Kraken
The Assassins Creed game series is best known for being historically accurate when it comes to general details and technology. Of course there are some fantasy features that makes the game far from perfect when it comes to history, but this detail was extremely unrealistic compared to most of the game, which makes it considerably scary to some players.

While solving a puzzle in a specific tomb of the game, a massive Kraken can be seen motioning through the water below. This game is set in Renaissance era Italy, so the mystical beast feels rather out of place. This isn’t the only time that the creature makes an appearance, either. In Assassin’s Creed 4, the Kraken is seen destroying a shark outside an abandoned ship. This location makes much more sense as the game features more pirate-like themes, still the fact that this hard to ignore creature is barely discussed or featured doesn’t help it’s case.

11. Animal Crossing & Harvest Moon
The community game Animal Crossing features villages where the players live with anthropomorphic animals and carry out various tasks like building items and decorating locations. The games have been known to be quite obsessive for players thanks to open-ended game play and the community interaction.

In the game, however, if you watch the TV at 3:33 am a small dark alien appears and suggests that it is watching you. In media, 3:33 am is often associated with evil, the spirit world, extraterrestrial abduction and more. Though the scenes are always short and relatively harmless, it’s still unsettling for what is supposed to be a childrens game.

In Harvest Moon, a game very similar to Animal Crossing, something similar happens with the TV. However, in this case it occurs at 4:44 am and instead of a little alien stalking you, you see the number 4 repeated over and over again in both English and Japanese lettering. In Japanese culture the time 4:44 am holds the same meaning as 3:33 am for American culture. Additionally, the number 4 is meant to symbolize death. A very morbid warning for such a light hearted game.

10. Half Life 2: The Standard Zombie
The Half-Life series began in the late 1990’s and features various mutants or zombie-like creatures. The Standard Zombie is the most common creature or monster in the game series and it involves a standard Headcrab attaching to a victim's brain and taking over their nervous system to essentially control their body.

The zombie’s are already a sore sight being grotesque and only partially human. However, to make them even worse they constantly create guttural noises of despair that sound uncomfortably human. Specifically when you set one on fire, their screams almost sound like words. Apparently a lot of players agreed with this notion because it was eventually discovered and shared by many that this dialogue was actual human speech reversed.

When edited to play forward, the zombie’s scream in pain “Help. God help me”, which makes the idea of these poor victims even more tough to get through. Many players obviously see them as mindless enemies but playing this human voice with the action gives a “real life” aspect that many were not prepared for.

9. Ratman Dens
Doug Rattman is a character from the game series Portal. Rattman began as an Aperture Science employee. After some conflict he eventually came to live in the Test Chambers and maintenance rooms of the facilities as his sanity quickly deteriorated. He spent much of his time scribbling on the walls of the chambers and the remains of his presence can be experienced by players as they travel through the long abandoned locations.

In Portal, his scribblings give information about his obsession with Companion Cube, directions and warnings for the player, and of course the popular phrase “the cake is a lie”. In Portal 2, the messages prove Rattmans survival and help guide the general story forward. Despite how useful the Rat Dens are to the player and story, they still provide a creepy aspect simply by demonstrating the insanity of a once brilliant man, as well as the horrible living conditions he was forced to endure.

8. Luigi’s Shadow
This one is also known as “hanging Luigi” and fans have debated for years whether it’s a true creepy easter egg, or just an inconvenient glitch. In the game Luigi's Mansion, this scene can be found just after the Boss Battle of Area 3. Luigi finds his way to the telephone room and answers two phone calls, during the second call a very cinematic lightning flash illuminates the room.

Luigi’s shadow, which is cast upon the wall, is distorted in a way that apparently shows Luigi hanging. Again, it’s still unconfirmed whether this is a true easter egg that comes off a little too dark for a child’s game, or a simple glitch that made for great lore years after the release of the game.

7. Fatal Frame Screensavers
The Fatal Frame game series is all about using film to fight evil spirits. The series has received acclaim over the years and even has various spin-off media related to the concept. One of the most memorable aspects of the series though, is the featured screensavers that double as easter eggs and jumpscares.

Basically, if the player leaves the game idle for more than 5 minutes, a screensaver appears to scare the player. In Fatal Frame 1, the image was bloody handprints. In the second and third versions of the game, effectively disturbing ghost faces are used. Considering the first game was released in 2001, this was new and unique for it’s time and helped create the idea of interactive horror games that step into the real world, even if only for a second.

6. World of Warcraft: Children of Goldshire
The World of Warcraft series is an online interactive gaming community with fantasy characters and endless quests. The WoW platform was initially released in 2004 and has had gamers hooked and interested ever since with expansion packs, updates and more. This Easter Egg has many layers to it which make it not only unsettling but intriguing as well.

The Goldshire Children are a group of 6 school aged children that travel together in a sort of pack. They can be found in and around Goldshire in Elwynn Forest but they never go far from their home in Stormwind City. The children’s names are Cameron, John, Jose, Lisa, Dana and Aaron. When they travel together they appear to not only walk in sync but also never breaking the shape of a pentagram which faces different directions depending on the day.

Theories suggest that the characters are inspired by Children of the Corn, a classic horror film based on Satan  worshipping orphans. If you follow the children to their home, they form their pentagram shape and simply stare forward. Allegedly various sounds can be heard while in this setting. Everything from a banshee scream, and C'Thun saying, "You... Will... Die." to a ghost howling or a woman crying have said to be heard in this location.

5. Timesplitters 2: Mission Failure
Timesplitters is a first person shooter game released in the early 2000’s. Mission Failure is a mysterious easter egg that occurs in the second game of the series. When the player fails a mission either by losing their health points, falling into a bottomless chasm, or failing an objective in Story mode, Challenge mode, or Arcade League.

After the character “dies” if the restart screen is left unattended for a period of time, a slow, deep and unnerving audio track is played over the idle screen. Clearly, it sounds like something from a nightmare. Eventually fans became curious and sped up the audio track to find that it is actually Captain Ash's dialogue from the beginning of the Aztec Ruins level slowed down significantly to create this dreamy and spooky audio. While the backstory for this isn’t that creepy or even mysterious, the general presence of the audio before players were able to edit it caused a lot of debate and even fear.

4. Doom 2: Romero’s Head
This Easter Egg is seen as comical by some, and downright gross by others. The Doom series first began in the early 90’s and includes related novels, comics, board game, and film adaptations. In Doom 2, MAP30: Icon of Sin, the easter egg is planted as a final boss. Usually what is known as “The Icon of Sin” must be hit with a rocket and damaged significantly to finish the level.
In this case, the Icon is an image of John Romero’s head. Romero is a designer and programmer for the game. The only way to see it is to use the idclip cheat code and go behind the face of the final boss. Additionally, it’s not just an image of his head. It is clearly severed, dripping blood and placed upon a spike and features some disturbing audio of Romero’s voice in reverse.

3. Batman: Arkham Knight
When it comes to Batman, be it comics, animated series, movies or video games, the Joker provides creators with a perfect place to make things absolutely horrifying. One of the scariest scenes to feature the Joker comes from Batman: Arkham Knight. The game begins after the Joker has died and his body is being prepared for cremation. An already unsightly scene gets even better (or worse) as the game prompts the player to start the incinerator.

As flames engulf the joker he begins to scream in pain. Shortly after he jumps forward to expose crispy skin and his signature laugh. Prompting the player to interact truly brings them into the game and then serves a classic and detailed jumpscare that remains popular.

2. Undertale: Gaster
Undertale is a role-playing indie game released in 2015 that immediately grew a massive fan base. Created entirely by game developer Toby Fox, the detailed game takes the player on a creative, emotional, and often terrifying journey. This game is basically known for it’s lore, hidden details, alternate endings, changing levels and easter eggs. Gaster is a character discussed in the game that is almost an Easter Egg of his own, because while his existence is confirmed he is never seen and some factors of the game hint his is still alive.

Two of the most popular Gaster related Easter Eggs are known as “Gasters Theme” and “The Encounter”. Undertale has a hidden value in it's code called the 'fun value'. This value ranges from 1 to 100 and is set randomly by the game upon startup. This number determines certain events in the game. If the value is set at 65 while you're in the Snowdin level, you can access a new area which allows you to play “test” versions of songs from the game.

One of these songs is called 'Gaster's Theme'. Once you play it, it continues for the remainder of your presence here and you cannot change it. Of course this is an obvious reference to Gaster and the fact that the player loses control of the game here implies that Gaster has some power over the code of the game. Speaking of the code of the game, another popular aspect of Undertale is the players ability to alter the game by editing the code or save files.

One feature allows you to edit the save file and set the room you spawn into as room 264. When you arrive in room 264, a message is shared in the Wingdings font, which is known exclusively as Gaster’s font. Additionally, some disturbing music and audio is played over the message. When translated the message reads; “Entry 17: Dark, darker, yet darker. The darkness keeps growing. The shadow is cutting deeper. Photon readings negative.

1.Star Fox: Out of this Dimension
The Star Fox series is a classic, with it’s first release in 1993. In the game while flying through open space and shooting at asteroids, a very peculiar looking asteroid will cross your path. If you successfully shoot this, the game appears to glitch in a very trippy way and you are taken to what can only be described as another dimension. Coincidentally this location is known as “Out of this Dimension”.

While here, things move in a strange and fluid manner, the asteroids have faces on them, and the sound is distorted. The mysterious location is known to be infinite, though no other facts are clear. It is apparently outside of the games universe and “outside of existence as we know it”. Players have described the level as inescapable and many deem it the alternate ending of the game.
The dimension does not appear in any other Star Fox games, though it is similar to the later introduced “Warp Zones”. Aside from the general confusing vibe of the location, it is said to be unsettling because it focuses on the unknown and dangerous expanse of space and even reality.


TOP 10 VIDEO GAMES OF ALL TIME
BEST ANDROID GAMES
45 BEST ANDROID GAMES
10 CREEPY VIDEO GAME URBAN LEGENDS
10 TECHNOLOGIES INSPIRED BY VIDEO GAMES

17-07-2018 , 10:20:00
ตอบกลับ #8
 • Full Member
 • ***
 • กระทู้: 223
  • ดูรายละเอียด

6 Games not to miss

The Branch
Free + IAPs
Tap the screen to rotate the walkway to collect gems and prevent your character running into blocks that
push him off screen. It’s one of those annoying but addictive simple games.

Atlantic Fleet
?7.60/$9.99
Based on the Battle of the Atlantic in WWII, this turn-based tactical game offers serious strategy with excellent AI and stunning graphics. You can play as the British or German Navy.

Brickies
Free + IAP
This souped-up, cutified Breakout game sees you smashing smiley-face ‘blocks’. Fun features include dual bats (top and bottom), timed stages, endless mode and a stack of power-ups.

Final Fantasy Tactics: WotL
?10.49/$13.99
Square’s tactical RPG spin-off offers sophisticated strategy as you control characters in a grid-based battle arena. While a nice conversion, it lacks the original PSP version’s multiplayer mode.

Galactus Space
Shooter Free + IAP
This old-fashioned shoot-’em-up takes us back a bit and plays well, too, as your auto-firing ship takes on waves of enemies and big bosses. You can play a couple of levels for free.

Roll’d
Free + IAP
In this innovative endless runner, you control the track rather than the character running along it, aiming to keep it level. A nice idea, although it soon gets frustrating as the slightest error proves deadly.

Please like and follow us on Facebook Around the World Top List
17-07-2018 , 10:20:15
ตอบกลับ #9
 • Full Member
 • ***
 • กระทู้: 223
  • ดูรายละเอียด

10 best free games for your phone or tablet

We compile 10 of the most popular titles for phones and tablets running Google’s mobile operating system

1. Hill Climb Racing:Hill Climb Racing may look basic, but what it lacks in eye-popping graphics it makes up for in pure addiction. To start you get a jeep, one level, an accelerator and a brake, but you’ll quickly unlock more cars and levels. Coins – used to upgrade cars and buy new items – are collected by driving over them, reaching checkpoints and performing flips. You’ll find yourself coming back again and again to get further, an upgrade, a new car or level.

2. Temple Run 2:Temple Run is the cr?me de la cr?me of endless runners and the second version is not only better than the original, but free. Temple Run 2 combines easy controls with a simple objective and a graphically stunning design. You’ll be jumping, dodging and sliding to beat your friends and unlock achievements and new characters. You might not escape with the precious idol, but you’ll definitely have fun trying.

3. Bad Piggies:The first Angry Birds to put the evil green pigs in the spotlight is Bad Piggies, and we love it. Getting your pig (or pigs), from A to B might sound simple, but you’ve got do it by building an increasingly complex contraption out of available parts. Various objectives and the desire to win three stars will keep you coming back for more. Probably the most fun is the sandbox levels, which let you build almost anything you want from a vast inventory of parts.

4. Plants vs Zombies 2:The original Plants vs Zombies was a smash-hit and the sequel is a must-have for any Android gamer. This exceptional tower defence game expands on the original, while taking you in new directions. A level structure takes you through themed worlds, complete with new objectives to complete. As you would expect, there are new plants with which to get to grips and, although inapp purchases make an appearance,
you can ignore them.

5. Cut the Rope:A classic mobile game available in various editions, Cut the Rope has superb level design and makes great use of a touchscreen. Physics-based gameplay lets you interact with many di fferent objects as you try and try again to win three stars in each level. There’s loads of levels to keep you going – and keep you coming back for more. And let’s not forget how adorable is the main character Om Nom.

Please like and follow us on Facebook Around the World Top List

6. Real Racing 3:If you find Hill Climb Racing too basic, and have a spare gig of storage on your device, check out Real Racing 3. You’ll be blown away by its highly detailed graphics. Real Racing 3 features real cars, tracks and people. Time Shifted Multiplayer lets you compete against friends, even if they’re o ine. A good selection of race types includes cup races, eliminations, endurance challenges and drag races. All this and, amazingly, it’s free to download.

7. Triple Town:Bringing an innovative concept to puzzle games, Triple Town is a great free download and the kind of game you can pick up at any time. The idea is to build the best city you can, and this is done by combining three items to form a better one. Bushes become trees, trees become huts and so on. Some cute but pesky bears will get in the way of your progress. We’re also big fans of the gorgeous and charming graphics and animations.

8. Tetris Blitz:This is no ordinary version of Tetris. In Blitz you get just two minutes in which to score as many points as you can. A Frenzy mode adds a fresh element to this classic game. Rather than moving around blocks, you simply tap on the screen where you want them to go. This removes some of the skill, but is in keeping with the game’s fast-paced nature. Although Tetris Blitz tries to tempt you to buy power-ups, you can get high scores without opening your wallet.

9. Candy Crush Saga:Topping the games charts since its release, you’ve probably heard of Candy Crush Saga. It’s a variation on the classic match-three puzzler, whereby gems are swapped with sweets and other tasty treats. The ease with which you can continue your game on multiple devices is a huge plus point. Objectives must be completed before you can progress through the seemingly never-ending supply of levels. In-app purchases are avoidable, but irritating.

10. New Star Soccer:This footie game puts you in the boots of a penniless up-and-coming footballer. You have to complete flick-based challenges, such as passing, shooting and timing interceptions. The better you get the more money you earn, allowing you to buy vehicles, clothes, property... and a whole string of girlfriends. The more you train your player the better you get. So while you start your career at Torquay United, you can flick your way to the World Cup.

Please like and follow us on Facebook Around the World Top List
17-07-2018 , 10:20:29
ตอบกลับ #10
 • Full Member
 • ***
 • กระทู้: 223
  • ดูรายละเอียด

45 best Android games

45 best Android games

The best Android games for your phone or tablet

1. Star Wars: UprisingFree
With Star Wars all the rage the Galaxy needs a new hero in the fight against the Empire. Take part in Sector Battles, create your own character, and play real-time co-op.

2. Despicable MeFree
If you love those little yellow things you’ll love Minion Rush. Jump, roll, dodge and scramble to collect bananas in this cute runner game.

3. Crossy RoadFree
Why did the chicken cross the road? Never mind that, why didn’t you? We love this hopper game, and so will you.

4. Fallout ShelterFree
Fallout fans will love Shelter, a mobile game that gives you complete control over your very own Vault, and the citizens that reside in it. Can you keep your Dwellers happy, fed and protected from the dangers of the outside world in this post-apocalyptic adventure?

5. WordBrainFree
“Even the smartest word game enthusiasts will have a real challenge to complete this game. In fact: only very few have!” That’s all the encouragement we need: the challenge is on to become a word master in this headscratchingly difficult hiddenword
game.

6. MinecraftPocket Edition
?4.99
Construction sim with endless possibilities. This infinite box of Legos has the very real potential to eat your life before your eyes.

7. AlphabearFree
Oh now this is supercute. You spell out words and bears appear. Longer words equal bigger bears and even more cuteness.

8. Spider-ManUnlimited
Free
Recruit an army of heroes in the Spider-Verse and take on the Sinister Six. This action-packed arcade game will keep you entertained for hours.

9. Clash of ClansFree
Form the ultimate Clan with your own army of Barbarians, Archers, Hog Riders, Wizards and more, then defend your village and take down the Goblin King.

10. Lego NinjagoTournament
Free
Ninjas, it’s time to enter Master Chen’s Tournament of Elements. You must use your training to take on Elemental Masters, and the more you win the stronger you become.

11. Monopoly?1.49
Who doesn’t love Monopoly? If you answered “me”, go directly to jail. YOU WILL NOT COLLECT ?200.

12. Table Tennis Touch79p
It’s not a freebie, but stunning graphics make Table Tennis Touch worth the download. Even more so if you like Ping Pong.

13. Sim City Build ItFree
A realistic city-builder that lets you create an environment in which your citizens will thrive, and trade resources with friends online. Just when you think life is going good, real-life challenges will keep you on your toes.

14. Plants vs Zombies 2Free
Plants vs Zombies is the tower defence game loved by all, and the sequel is much more of the same zombie- and super-plant goodness.

15. First Touch Soccer 2015Free
There are loads of football games for Android, but if you don’t want to pay a penny First Touch Soccer is a great choice.

16. Walking Dead: Road to Survival
Free
TellTale’s Walking Dead series is not to be missed, but this alternative is a turnbased RPG that focuses on the original comic books over the TV series, and in which your decisions will determine who lives and who dies. Kicking off at Woodbury, can you take on The Governor?

17. The Room Two
?1.99
Physical puzzles in a beautifully-realised 3D world make this somewhat unsettling sequel a joy to play.

18. Lara Croft Go
?3.99
Explore the ruins of an ancient civilisation and face deadly challenges in this turn-based adventure game. More than 75 puzzles are split into five chapters.

19. Bad Piggies
Free
From the makers of Angry Birds, Bad Piggies is an addictive and challenging puzzle game, with some action thrown in to add to the fun.

20. Temple Run 2
Free
A hugely popular runner game for Android, Temple Run 2 sees you navigate perilous terrain as you attempt to escape with the cursed idol. However far you can get, it won’t be far enough.

21. Monument Valley
?2.99
Supremely calming puzzler with innovative perspective-based gameplay. More soothing than an opiate-spiked Horlicks.

22. Jetpack Joyride
Free
Mission-driven progression and a range of crazy gadgets, jetpacks, vehicles, achievements and character customisation add replay value to the simple controls and repetitive nature of Barry Steakfries’ endless journey in Jetpack Joyride.

23. Angry Birds
Free
Just because it’s old doesn’t make it bad: this list would never be complete without this mobile gaming classic.

24. Ridiculous Fishing
?1.99
“A handcrafted game about fishing with guns, chainsaws & toasters.” SOLD.

25. Super Hexagon
?1.99
Frantic shape-based avoidance game. Punishing difficulty set to a rather wonderful electronic score.

26. Threes!
Free
Potently addictive, simple yet full of strategic depth, Threes is based on a set of numbered tiles that you manipulate around a four-by-four board. There are blue ones, and pinky twos, and you jam these into each other to make white threes. Everything else is a multiple of three created by joining two matching white tiles. Two plus one equals three. Three plus three equals six. Six plus six equals 12. You get the picture.

27. Flow Free
Free
Addictive colour matching fun that is equal parts frustration and satisfaction. Attempt to reach the goal in as few moves as possible.

28. Sonic Dash
Free
The lovable blue spikey-haired hedgehog returns in this endless runner game for Android. Dash, jump and spin through levels collecting rings, dodging spikes and ultimately climbing the leader boards.

29. Dumb Ways
To Die 2
Free
Warioware-style mini games abound in this free gigglefest. Fun, quickfire action, with entertaining deaths aplenty.

30. Words With
Friends
Free
Words With Friends is in essence Scrabble, played with friends at your own pace. And you get to show them how much more intelligent you are than them. A no-brainer.

31. Call Of Duty: Heroes
Free
This 3D combat strategy game has you customise your base and train elite forces to wipe out enemies in fierce battle. Plus: create deadly alliances with your friends, competing for in-game rewards.

32. Riptide GP2
?1.59
Rocket-powered hydro jets and futuristic race tracks make Riptide GP2 a fast, fun, and visually stunning racing experience.

33. Cut The Rope: Time Travel
Free
Cut the Rope: Time Travel is a new adventure filled with time-travelling, candycrunching, physicsbased action. Help Om Nom feed his ancestors as you play through the Middle Ages, the Renaissance, a Pirate Ship, Ancient Egypt, Ancient Greece, the Stone Age, Disco Era, Wild West, Asian Dynasty, Industrial Revolution and the Future. Great for kids, too.

34. Beach Buggy Blitz
Free
A fun driving game in which you collect power-ups and performance-boosting upgrades, unlock new vehicles and collect new characters. Awesome fun and great graphics make Beach Buggy Blitz an easy download.

35. Machinarium
?3.99
Josef the robot is on a mission to save girlfriend Berta from the Blackcap Brotherhood in this award-winning adventure game.

36. Hitman GO
?3.99
Agent 47’s latest outing is a quasi-board game that plays like the leadup to a game of Cluedo. Initially odd, but ultimately rewarding.

37. Marvel Contest of Champions
Free
If you love your superheroes and fighting games then you’ll love Contest of Champions. Level up characters and build your own team of champions in this graphically stunning fighter game.

38. Thomas Was Alone
?3.99
Satisfying special gameplay takes second place to the compelling writing and characterization. You’ll never care more about a bunch of squares.

39. Badland
Free
Gorgeous sidescrolling, jump-based platformer, and winner of three awards. Worth downloading for the stunning visuals alone.

40. Grand Theft Auto San Andreas
?3.99
Rockstar has retooled its genre-defining franchise for Android, and you can pick up GTA III, Vice City and San Andreas for criminally good gaming wherever you go.

41. Criminal Case
Free
Are you ready to test your detective skills? This is a hidden object game with an actual storyline: investigate crime scenes for clues and help the Police of Grimsborough crack murder cases.

42. Modern Combat 5 Blackout
Free
Gameloft’s answer to Call of Duty on the PC or consoles, Modern Combat 5: Blackout is a meaty game which includes both singleand multiplayer modes.

43. Goat Simulator
?3.99
What started out as an Internet joke has now landed on Android. Play as a goat and wreck as much stuff as possible in this fantastic mess of a game.

44. Crazy Taxi City Rush
Free
Crazy Taxi City Rush rewards you for insane driving as you race around doing whatever it takes to get your passengers to their destination on time.

45. You Must Build A Boat
?1.99
Sequel to 10000000, this builds on the original tile-matching puzzle meets running game with a boat. You have to build it, assemble a crew, and explore whatever dungeons you pass as you float down river.

Please like and follow us on Facebook Around the World Top List
17-07-2018 , 10:20:45
ตอบกลับ #11
 • Full Member
 • ***
 • กระทู้: 223
  • ดูรายละเอียด

AereA Melodious musical magic

Welcome to Aezir, the floating island that has fallen to despair, and is now broken to pieces. Many mysteries await those that navigate this fallen world. Everything is in disarray, and the nine primordial instruments have gone missing. Only the disciples of the Great Maestro Guido are able to traverse the world, fend of the creatures that roam, and restore both balance and peace to Aezir.

Explore the beautifully handdrawn islands, populated by a wide variety of biomes extending to brimming lava caverns, snowy landscapes, extensive forests and city sites. The music themed style carries across the entire game, from the characters and abilities to the puzzles and monsters.

Players will have to step into the shoes of the four disciples of Great Maestro Guido: Wolff the Harp-Archer, Jacques the Cello-Knight, Jules the Lute-Mage, and Claude the Trumpet-Gunner. Each one has been gifted with unique musical abilities and instrument based weapons to be mastered.

With quests to complete, puzzles to solve, The four warriors will use their musical abilities to both fight and restore Aezir to its utopian eminence. There are nine unique bosses to face, each one inspired by a specific musical instrument.

Players will have to collect music sheets to learn new skills and abilities. Weapons can be customized to suit the gamers’ play style. This action-RPG has local play, for both local co-op and local multiplayer gaming. with a team of up to four players. SOEDESCO, the Dutch video game publisher based in Rotterdam, collaborated with Broforce composer Deon van Heerden, who worked on the soundtrack for AereA. This will be the first game in the AereA series.

Please like and follow us on Facebook Around the World Top List
17-07-2018 , 10:21:02
ตอบกลับ #12
 • Full Member
 • ***
 • กระทู้: 223
  • ดูรายละเอียด

Agents Of Mayhem
There are no ‘good guys’ in Agents Of Mayhem, all of the primary characters being ones other games would typically task you with killing. An evil organisation has attacked the world, and so the world has turned to a load of baddies, played by you, to restore order. That’s the setup.

Thankfully, the details of interaction are much more complicated and offer a greater means for Mayhem to express and differentiate itself. On paper, it could be accurately described as an openworld third-person shooter, but such labels fail to communicate the character switching system that is its core concept and main point of interest. Prior to the start of missions you are asked to select three agents to take into the field from a group of misfits that include a drunken roller derby player, a disgraced ex-military officer and an obnoxious reality TV star. Only one agent can be used at a time, but you can instantly switch between them at a press of a button as often as you like. This is an ability explained away, in the vaguest terms, as a ‘teleportation technology’ that happens to exist in this vision of a futuristic Earth.

The switching provides numerous tactical options for approaching combat situations that tend to rest on the more extreme end when it comes to quantity of enemies, explosions and general carnage. You might choose to select your agents with a view to having a diverse range of abilities at your disposal, bringing in those that
between them cover short, medium and longrange possibilities. Or you might load up solely on immediate damage-dealers or sneakier snipers so that you can concentrate your firepower towards a specific approach.

In a sense, the teleportation concept is an extension of the more common idea of allowing players to select loadouts, with your arsenal here determined by a choice of characters rather than guns. Team choices are made more important, however, by the abilities and narrative exposition coupled with them.

Once you’ve built up a dedicated meter you can unleash a special ‘Mayhem’ ability, each agent boasting one that works best in different situations. Some are better used when surrounded by many enemies, others are effective at dealing with fewer, but more powerful, individuals.

Agent Hollywood, the reality TV star, for instance, can summon bombs that explode all around him whilst simultaneously enjoying unlimited ammo and increased firing rate for a short while. This becomes an extremely powerful Mayhem ability for those times in which you find yourself surrounded. Roller derby superstar Daisy, on the other hand, deploys a Mayhem attack that can damage a single enemy quickly. When triggered her standard minigun becomes more powerful and easier to aim at smaller targets, which is great when you’re
facing down a boss packing a lot of hit points. Your team decisions also play a part in what dialogue you hear during missions and, in turn, this can impact how you interpret the tone of certain events and missions and the wider narrative. Daisy is frequently drunk and her lines play into that, while Hollywood tends to make everything about himself and, as a result, makes you feel more like a stereotypical action star. Fortune, a Colombian pirate, is feistier and comes packed with wittier quips than the others, the thematic sensation having a more roguish, sarcastic quality.

Whatever your preferred trio, the activities presented to you remain the same. Main quests define the critical path, with side missions revolving around destroying this or rescuing that, obtaining a treasure or killing a foe. Those with an interest in obtaining every resource with a view to upgrading abilities to their maximum will want to pay close attention to these side missions as they appear. Given the wider comedic tone, the openendedness
of the environment and potential for varying playing styles, there’s a strong hint of Borderlands about Agents Of Mayhem; the key difference between the two being that loot has been replaced by the ability to switch characters on the fly. Such a comparison is no bad thing, and with Volition’s history, which covers the Red Faction and Saints Row series, there’s little reason the studio shouldn’t be setting sights on sitting alongside such a well-respected peer.

TOP 10 VIDEO GAMES OF ALL TIME
BEST ANDROID GAMES
45 BEST ANDROID GAMES
10 CREEPY VIDEO GAME URBAN LEGENDS
10 TECHNOLOGIES INSPIRED BY VIDEO GAMES
HIDDEN THINGS IN VIDEO GAMES
10 VIDEO GAME EASTER EGGS THAT TOOK YEARS TO FIND
17-07-2018 , 10:21:22
ตอบกลับ #13
 • Full Member
 • ***
 • กระทู้: 223
  • ดูรายละเอียด

Android apps need to be more expensive

We all like a freebie, but sometimes it’s worth remembering that you get what you pay for

I was recently involved in a Twitter discussion with a couple of tech fans. Twitter User A recommended an Android game. Twitter User B tutted that it “looked expensive”. The game cost ?1.49.

Is it possible that smartphone and tablet users, of whom Twitter User B is a typical example, have developed something of an entitlement problem? It’s hard to think of a time when good-quality software has been more widely available or cheaper, but this has made misers of us all, skinflints who purse our lips when asked to cough up the price of half a pint for an app that took months to create.

The race to the bottom
When did we get so tight with money? Or, to approach it from another angle, when did software developers get so generous?

It hasn’t always been this way, and in certain segments prices have remained relatively stable. During the console wars of the 90s, it was normal to spend around ?40 for a brand-new game for the SNES, and we’re in the same ballpark today: Super Mario 3D World for the Wii U costs ?39 on Amazon.

Desktop software varies wildly, and far more software is now distributed for free – Apple, for example, lets Mac users upgrade to Mac OS X Mavericks for nothing – but there are still plenty of higher-priced exceptions. Adobe charges more than ?1,000 for the latest version of Creative Suite. And triple-A PC games cost ?30 or so when they first come out. It’s not as though we’re afraid to spend money on software. It’s just that when it’s called an ‘app’, the wallet shrinks with fear.

App stores weren’t always the bargain hunter’s paradises they are today. But as the number of apps has rocketed and supply outpaces demand, market forces cast their spell, and prices have dropped. Other than insane competition between hundreds of thousands of apps, developers are encouraged to pitch their prices low by the importance of the charts; How much does it cost to build an app? We asked some developers about current prices on the various app stores, and if they are enough to make back the costs of an app project.

Garry Partington, CEO of Apadmi, stressed that app development shouldn’t be viewed as a ‘get rich quick’ scheme. “With app productions costs averaging at ?30- to ?60k it takes a lot of downloads at ?1 to ?3.50 to recoup the costs,” he pointed out. “Hit apps recoup their costs and more, but there is an enormous number of apps that will never make a profit.”

Is the answer to cut corners in the development process? “Developers in Silicon Valley/San Francisco
are known to be notoriously expensive,” Partington added, “but the counter argument is that you get what you pay for with app development.”

The truth is that, despite the much-heralded lower barriers to entry that accompanied the rise of mobile, creating quality software is just as costly as ever. And lower development spending is likely to result in a drop in quality, as we will see later.

A risk-averse market
Bargain-basement prices may not be good news for developers, but why should we care? I could have written a column about fairness – and I don’t see how anyone could seriously argue that 69p is a fair price for a fully realised game – and the effects on small development companies of the brutal price wars on the App Store and Google Play. These are legitimate concerns. But this affects all of us. It’s a question of the sort of apps market we’re creating.

Dino Patti, the CEO and co-founder of Playdead, believes that developers are pricing their wares about right, but argues that pricing trends in the mobile market make its games unlikely to ever match the experience you can get on PC and console.

“The lower pricing is causing most developers to do projects with a low financial risk,” Patti explains.
“And the result of that is what we see now in the app stores. I hate to be a judge, but the fact is that I have never had an experience which are even close to the experiences I’ve had on a PC or console. These two things are almost not comparable.

“Is this sustainable? If you are making free-to-play and small games suitable for mobile devices it’s very sustainable. If you are trying to make a quality experience on a bigger budget you wouldn’t aim for this market in the first place.”

Bad games
Making good software is expensive, and hard, and above all risky, because you don’t know if anyone
is going to like what you’ve created. And when the returns are so thin, there’s little incentive to innovate.

The mobile games market is notoriously prone to cloning, with a tendency to unoriginality that runs
the gamut from respectable homage to outright plagiarism, and this is at least partially attributable to the low margins in the app market. Developers such as Zynga and most recently King.com churn out carbon copies of existing games, because making groundbreaking software isn’t worth the effort.
Unoriginality afficts PC and Mac software, too, but the scale of the problem on the App Store and Google Play is unprecedented.

And the mobile games that aren’t thinly veiled copies of previous successes are free-to-play abominations. Freemium is the logical endpoint of a market in which nobody is allowed to charge a
realistic price up front. If you won’t spend money on app downloads, you force software makers to find other ways to get your money. And in the case of freemium, that means games that totally subvert the very idea of gaming in the name of profit.

Let’s take an example. The current (and deserved) punching bag for mobile gamers is EA’s desecration of the beloved 90s classic Dungeon Keeper. Dungeon Keeper on mobile is free, but absolutely everything is done to hamper and slow down your experience until you crack and pay for in-app purchases.

Instead of trying to make the game as fun as possible, so that you buy future releases by the designers, and tell your friends how good the game is so they buy it too, freemium designers aim to make your life as unpleasant as possible. It’s gaming as a chore. This is what we get if we don’t pay. We get crap, and we end up paying anyway.

Porting
One solution to the lack of adventure among developers is porting. Take Playdead’s Limbo, for example – an astonishing artful and visually ambitious game that couldn’t be further from the world of Candy Crush Saga. Limbo made its name on the PC, a market where prices are higher and innovation is more likely to be rewarded. Once it succeeded in that environment, Playdead made the
transition to mobile at a price of ?2.99.

That is also where Curve Digital pitched Stealth Inc, another superb PC game that appeared in iOS form. Rob Clarke, Curve’s PR and marketing manager, comments: “Stealth Inc started life as a PC game, moved to the PlayStation and came to iOS most recently as a premium game with a single piece of IAP. We’ve always priced the game differently in different markets, but as is ‘expected’, the iOS version works out about half the price of the PC version.

“We’re new to the App Store as a publisher, but I think we got the price right. We stuck with a premium model because we feel that freemium games only work if that’s your goal from the design stage, and we’re glad to see that there’s a healthy appetite for premium titles that have a fairly ‘hardcore’ appeal on the store.”

The upward curve
What’s the future of app pricing? As Garry Partington puts it, “consumers have now been conditioned to expect the current price point for mobile apps and will, most likely, not be prepared to pay prices more commonly associated with desktop software”. Is this a market that can only go downward? Once the price drops, will anyone pay a ‘fair’ price again?

Well, maybe they will. Trent Oster, director of business development at Baldur’s Gate publisher
Beamdog, believes brand recognition helped his games, but his story makes us feel optimistic.

“We’ve been lucky,” he says. “By bringing such well known games as the Baldur’s Gate series to the iPad we managed to get a great deal of attention despite our ‘premium’ price of ?6.99 for the first game and ?10.49 for the second. We’ve moved down in the standings since our launches, but the initial attention got us into the top 10 and was very positive for sales.

“Our subsequent sales were strong and now we’re settling down. Our daily numbers are wonderfully
stable as fans, fold and new, continue to discover our work. When you look at it from the big picture,
between the two apps, we’re off ering a massive package of more than 200 awesome hours of RPG
entertainment, for less than you pay to go a few movies or a decent dinner out. I feel we represent a great and clear value to game fans.”

It baffles me that gamers would rather put up with intrusive adverts or a hobbled user experience rather than cough up a few quid. But as long as we continue to pick the free alternative, even when it’s horribly fl awed, app designers are going to be motivated to race to the bottom.

Please like and follow us on Facebook Around the World Top List
17-07-2018 , 10:21:52
ตอบกลับ #14
 • Full Member
 • ***
 • กระทู้: 223
  • ดูรายละเอียด

Angry Birds Fight!

Angry Birds Fight!

Strictly for the birds? Rather than merrily catapulting your feathered friends through the air, in this spin-off of the insanely popular franchise, you match them into rows. Yes, it’s yet another match three game, and one whose basic gameplay adds nothing new to the genre. And at just 30 seconds long, the stages seem too short. In fact the only USP is that you get to battle random online opponents; while you can’t see their actual moves, you may well see the effects, such as when you’re ‘sabotaged‘ and have to tap crates to break free. At the end, you get to watch an animated ‘battle’, based on your comparative stats plus any special skills equipped – annoyingly, it seems you can lose even if you played better in the match. Winning battles can earn you weapons, hats and medals, plus EXP and gold to enhance items. Gems are the main currency – for recharging feathers (needed to battle) and opening bonus chests – and are naturally also available via those IAP.

Price Free + IAPs
Designed for Phone and tablet
Requires Android 4.0 and up

Please like and follow us on Facebook Around the World Top List

Scramble / Super Cobra
Scramble / Super Cobra

One of the earliest known sidescrolling shooters, Scramble is credited in Gradius Generations for the GBA as the progenitor of the Gradius series. Based on appearances, they don’t seem to be directly related, but there are parallels. For example, your ship is armed with two weapons – a standard gun, and missiles which
fly towards the ground. It was distributed in the US by Stern Electronics.

The game is only six stages long, alternating between fields and caverns, before entering the enemy base. Enemies are sparse there, but the extremely narrow passages require exact precision to maneuver through. Once completed, you simply need to bomb the final target to win the game and begin the next loop.

Merely surviving is not enough though. Your ship is constantly running out of fuel that needs to be replenished. Fortunately, the landscape is littered with little FUEL containers, which will mystically replenish a bit of gas when destroyed. Most of the time, these need to be destroyed by your missiles, which drop downward at an arc. The key is, dropped rockets travel along with your ship, sort of like the papers in Paperboy. This might make targeting extremely difficult at first, but a skilled player can use this to manipulate the shots in their favor.

It's probably unfair to criticize the graphics of a game from 1981, but Scramble is really ugly. This is mostly because the palette cycles through a series of eye-gouging colors every few seconds, which is both trippy and distracting.

The only real ports of Scramble at the time of release in North America were for the Vectrex and Commodore 64. The Vectrex one looks pretty awesome if you're into vector graphics. It was called Scramble Wars in Japan. There appear to be several versions of Scramble for the Commodore 64, but many are either ripoffs or homebrewed. Ports were also developed for the PC-6001, PC- 8001, and Pyuuta (Tomy Tutor) computers. In 2012, Bob DeCrescenzo released an excellent hombrew port for the Atari 7800.

Years down the line, Scramble also showed up on several Konami arcade compilations. The PlayStation and DS versions are straight emulations, the latter of which obviously has a bit of trouble due to the resolution changes. The Game Boy Advance version zooms in the display and shrinks the status bar to fit on the right side of the screen. If you enter the Konami Code, you'll activate an updated version that includes three ships to pilot, updated graphics, and actual music. The new visuals are equally as gaudy as the original. The Xbox 360 version offers updated graphics as well, which look substantially better. Super Cobra is the sequel to Scramble, although it really just expands on some of the original’s concepts. Primarily, you pilot a
helicopter instead of a rocket ship, although it handles the same way. It's a much harder game overall, but at least you can continue where you left off. Most of the graphics are the same, but there are a few new enemies, and the game is longer, with 11 stages in total compared to six. Also, at the end, you need to grab a briefcase instead of bombing a building.

Evidently, most companies at the time felt that Super Cobra was the definitive version of Scramble, so that's what they based their console and arcade ports on. These include versions for the Atari 2600, Atari 5200 (and 8-bit computers), MSX, Commodore 64, ColecoVision, Intellivision, Odyssey?, and the Entex
Adventure Vision tabletop system.

Most of these were published by Parker Brothers and are missing some of the stages. Konami Arcade Classics for the PSOne is the only modern compilation to feature the game.

Please like and follow us on Facebook Around the World Top List